Indrukwekkende verzameling blokfluiten op podium Blokzijl Klassiek

Brisk Recorder Quartet Amsterdam is een energiek, inventief en verrassend ensemble.

Brisk Recorder Quartet Amsterdam is een energiek, inventief en verrassend ensemble. Foto Foppe Schut

Wij kennen allemaal de sopraanblokfluit, maar er zijn vele varianten op dat sobere, maar mooie blaasinstrument. En die kunnen we horen op zondag 11 december in de Grote Kerk van Blokzijl. Dan komt het internationaal bekende blokfluitkwartet Brisk met een grote verzameling blokfluiten, van heel klein tot heel groot. De vier brengen een heel aantrekkelijk programma met muziek vanaf de renaissance tot en met de 22ste eeuw.

Brisk Recorder Quartet Amsterdam is een energiek, inventief en verrassend ensemble. „De vier musici geven de blokfluit talloze gestalten en kleuren,” aldus diverse recensenten, „En ze spelen meeslepend mooi’. Het ensemble wordt geprezen om zijn virtuositeit, het musiceerplezier, zijn prachtige, warme klank en de boeiende afwisseling in stijl en sfeer. „Ze spelen met zijn vieren, maar je hebt soms het idee, dat er een heel orkest op het podium staat,” meldde een Amerikaans tijdschrift.

Brisk gaf concerten in veel Europese landen, in Canada en Noord- en Zuid-Amerika en speelde samen met onder meer het Gesualdo Consort, Michael Chance, Maarten Koningsberger, Johannette Zomer en Leo van Doeselaar. Het instrumentarium van de vier is gemaakt door blokfluitbouwers uit de hele wereld. Hun cd’s – het zijn er meer dan tien – zijn allemaal lovend ontvangen.

Tijdens het concert in Blokzijl, dat om 15.30 begint, spelen de vier werken van onder meer Dufay, Palestrina, Lassus, Bach, Tsjaikovski, Scriabin, Robert Zuidam en Celia Zwart. Reserveringen bij voorkeur via en verder bij Jan Broekhuizen, tel: 06-15368085.