Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk exposeert foto’s van Willem-Jan Hoeffnagel over biodiversiteit in eigen tuin

Hazelaarbladrolkever. Foto: Willem-Jan Hoeffnagel

In het Infopunt Duurzaam Doen hangt een aantal foto’s van Willem-Jan Hoeffnagel uit Steenwijkerwold, met als thema ‘Biodiversiteit in eigen tuin’. Hoeffnagel is een actieve natuurliefhebber en vaak buiten te vinden. Zo is hij veel in de Weerribben om libellen te tellen in opdracht van de Vlinderstichting en Staatsbosbeheer.

Dieren tellen doet Hoeffnagel ook in zijn eigen tuin, waar de natuur zoveel mogelijk vrij spel heeft. Samen met zijn vrouw streeft hij naar maximale biodiversiteit en dat betekent onder meer niet schoffelen en bemesten. In de zogeheten Jaarrond Tuin Telling telt hij wat je maximaal tegelijkertijd in een week van één soort ziet. In de paar jaar dat ze hier nu wonen heeft hij al circa zevenhonderd verschillende soorten dieren geteld.

Willem-Jan Hoeffnagel zit daarnaast in het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging en houdt presentaties. Ook maakt hij prachtige natuurfoto’s.

Infopunt Duurzaam Doen is gevestigd aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk en is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur (niet op zondag).

Nieuws

menu