Informatieavond Steunouder

De Buze aan de Oostwijkstraat. Foto: Sieb van der Laan

Welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop organiseert op dinsdag 5 april een informatieavond voor steunouders. Ouders, die behoefte hebben aan een steuntje in de rug, kunnen vaak, maar niet altijd op hun eigen netwerk terugvallen. Daardoor kunnen ze in stressvolle situaties terecht komen. Een steunouder kan een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van een kind.

Een steunouder vangt één of twee dagdelen in de week een kind op. Het kind heeft een fijne tijd en de ouders hebben tijd en ruimte voor zichzelf of voor de andere kinderen in hun gezin. Voor steunouders een kleine inspanning met een groot effect voor een heel gezin. Mensen die steunouder willen zijn, kunnen zich tijdens deze informatieavond aanmelden. De informatieavond Steunouder is op 5 april van 19.30 tot 21.00 uur in De Buze aan de Oostwijkstraat 110. Deelnemen aan de informatie avond kan door te mailen naar info@sociaalwerkdekop.nl o.v.v. Informatieavond Steunouder.

Inloop spreekuur bibliotheek Steenwijk

Naast de informatieavond is er ook de mogelijkheid om op 7 en 14 april langs te komen tijdens het inloopspreekuur bij de bibliotheek aan de Meppelerweg 47a in Steenwijk. Hier kun je alle vragen stellen wanneer je graag gebruik zou willen maken van steunouder of wanneer je steunouder zou willen worden. Het inloopspreekuur is tussen 13.30 en 16.00 uur.

Nieuws

menu