Insectenhotel bij De Meenthe geopend en perk met bloemrijk zaad ingezaaid

Wethouder Bram Harmsma opent samen met klimaatburgemeester Aimee Heerschop het insectenhotel in de voortuin van theater De Meenthe en zaait het terrein in met bloemrijk zaad.

Wethouder Bram Harmsma opent samen met klimaatburgemeester Aimee Heerschop het insectenhotel in de voortuin van theater De Meenthe en zaait het terrein in met bloemrijk zaad. Foto: Wilbert Bijzitter

De Groene Zaai Karavaan toerde zaterdag 22 april door Noordwest Overijssel. Samen met bewoners werden inheemse bloemen gezaaid in de gemeenten Kampen, Zwartsluis en Steenwijkerland.

Het was namelijk Nationale Zaaidag op 22 april. En dat is de dag waarop bestuivende insecten extra aandacht krijgen, zoals de wilde bij. In Steenwijkerland werd een groen plantsoen tussen De Meenthe en het station ingezaaid door wethouder Bram Harmsma en klimaatburgemeester Aimee Heerschop. Ook werd hier een insectenhotel geplaatst.

Plantjesruilmarkt

Stichting Duurzaam Steenwijkerland hield zaterdagmiddag een gratis plantjesruilmarkt met buitenplanten, stekjes en zaden bij het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat in Steenwijk. De tuincoach was er bij voor het geven van gratis tuinadvies.