Intentieovereenkomst bouw sociale huurappartementen aan de Kalverstraat in Steenwijk

Wethouder Marcel Scheringa, Marcel Timmerman (directeur-bestuurder van woningcorporatie Wetland Wonen en Mark Schrijveren  Bob van der Zwaag (directeuren bij projectontwikkelaar Junco) zetten hun handtekeningen.

Wethouder Marcel Scheringa, Marcel Timmerman (directeur-bestuurder van woningcorporatie Wetland Wonen en Mark Schrijveren Bob van der Zwaag (directeuren bij projectontwikkelaar Junco) zetten hun handtekeningen. Foto: Wilbert Bijzitter

De gemeente Steenwijkerland, woningcorporatie Wetland Wonen en projectontwikkelaar Junco hebben op woensdag 8 december 2021 hun handtekeningen gezet onder de intentieovereenkomst voor de nieuwbouw van 13 sociale huurappartementen op de voormalige Scheer en Foppen-locatie aan de Kalverstraat in Steenwijk.

Het voormalige winkelpand aan de Kalverstraat is in het bezit van projectontwikkelaar Junco en staat sinds 2016 leeg. Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van woningcorporatie Wetland Wonen: „Duurzame en betaalbare woningbouw is heel belangrijk. Niet alleen nu, maar ook de komende jaren. In de huidige markt is het niet altijd makkelijk om hier een geschikte locatie voor te vinden. De bouw van koopwoningen heeft immers een hoger rendement. Ik ben daarom blij dat projectontwikkelaar Junco en de gemeente Steenwijkerland bereid zijn om samen met ons op deze mooie locatie sociale huurappartementen te gaan bouwen.”

‘Samen zorgen voor fijn en betaalbaar wonen in Steenwijk’

Jaarlijks worden prestatieafspraken gemaakt tussen de gemeente, de woningcorporatie en de huurdersvereniging. Een van deze afspraken is samen te kijken naar de bouw van sociale huurwoningen in Steenwijk. Wethouder Marcel Scheringa: „We zien dat de behoefte aan fijne en betaalbare woningen groot is, ook in Steenwijk. De bouw van 13 twee- en driekamerappartementen voor verschillende doelgroepen, waaronder ouderen, is dan ook zeer welkom. Zeker op deze centrale locatie, waar de winkelstraat om de hoek ligt en verschillende voorzieningen in de buurt zijn. Bovendien krijgt het pand hiermee een mooie, nieuwe invulling.”

Vervolgstappen

De ondertekening van de intentieovereenkomst vormt het startschot voor de uitwerking van het ontwerp en de planologische procedures. De partijen verwachten begin 2022 te starten met de procedures en zullen de komende periode de buurt informeren en betrekken bij de plannen.