Jaarlijkse collecte Jantje Beton voor en door scouting en Noveas

Scouting Johan van den Kornput gaat binnenkort aan de Onderduikersweg bouwen. Er zullen genoeg ideeën zijn om het geld van de collecte te besteden.

Scouting Johan van den Kornput gaat binnenkort aan de Onderduikersweg bouwen. Er zullen genoeg ideeën zijn om het geld van de collecte te besteden. Foto: Foto: Paul Ruiter Architectenbureau

Van 7 t/m 12 maart 2022 wordt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte gehouden: een collecte voor en door het jeugdwerk in de buurt. In Steenwijk en Tuk lopen de volgende verenigingen voor de Jantje Beton Collecte: Scouting Johan van den Kornput en Korfbalvereniging Noveas.

50% van de collecteopbrengst is bestemd voor deze collecterende jeugdorganisatie(s). De andere helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen, want buitenspelen is gezond en leuk. Het geld mag naar eigen inzicht worden besteed aan activiteiten of spelmaterialen waar normaal gesproken geen geld voor is. Bijvoorbeeld aan het organiseren van een vakantiekamp of het aanschaffen van een nieuw speeltoestel. Zo kunnen de verenigingen mede dankzij de collecteopbrengst een zinvolle vrijetijdsbesteding voor de jongeren en kinderen uit de buurt organiseren.