Jan Boxum All Stars voetbalt zaterdag benefietwedstrijd tegen Emmeloord

Mede-trainer en speler Jarno Muis knuffelt Jan Boxum, onder het toeziend oog van Boxums vrouw Angelique en hun zoon Jari. Foto: Ben Flobbe

Hoe kun je een voetballiefhebber als Jan Boxum beter een hart onder de riem steken dan met een ‘eigen’ voetbalwedstrijd op zijn ‘eigen’ voetbalveld van Steenwijker Boys? Komende zaterdag is de Benefietwedstrijd voor de door de ziekte ALS getroffen Steenwijker voetbalpersoonlijkheid.

Op sportpark De Koperberg aan de Parallelweg speelt vanaf 17.00 uur de Jan Boxum All Stars tegen de SC Emmeloord All Stars; als trainer behaalde hij successen met beide clubs. Deze wedstrijd staat onder scheidsrechterlijke leiding van oud-sportcommentator en -verslaggever Evert ten Napel.

Jan Boxum All Stars staat onder leiding van Wolter Heinen, Jan Vink en Jan Boxum zelf. Zijn maatje Albert Outjes zal natuurlijk naast hem op de bank zitten als verzorger. Spelers die op verzoek van Jan Boxum zijn benaderd, komen van alle verenigingen waarover hij de scepter heeft gezwaaid: vv Dwingeloo, Dio Oosterwolde, Stanfries, vv Steenwijk en natuurlijk van Steenwijker Boys; heel veel spelers van de eerste periode dat Jan beginnend hoofdtrainer was bij de Steenwijker Boys, destijds aangesteld door de huidige voorzitter Ad Smid en toenmalige voorzitter Jaap Knol, en tot slot spelers van de huidige zondagselectie, waarmee hij dit seizoen promoveerde.

De volgende spelers maken hun opwachting: Patrick Vonk, Hendry Los, Jeroen Los, Patrick Outjes, zijn zoons Jesmer en Jari Boxum, Freddy ten Lande, Roger Warkor, Jesper Welling, Edwin Dekker, Jarno Muis, Sybren Boschma, Davey Kuurman, Wessel Busscher, Bert Otten, Ronnie Berkenbosch, Sander Nijstad, Justin Heinen, Robert van der Leij, Janco van der Voort, Tim en Nick Jansen, Pieter Mulder en Kees Kist. Laatstgenoemde speelt niet in verband met een blessure.

Verloting

Het fluitsignaal bij de aftrap zal worden gegeven door vader Jaap Boxum, waarna Ten Napel de wedstrijd zal fluiten. De wedstrijd zal worden omlijst door ondermeer de verkoop van broodjes hamburger, mede mogelijk gemaakt door Keurslager Harry Mulder uit Steenwijk en een grote verloting met prijzen als een fiets, een ballonvaart, autowasbonnen van Kreuze, de jubileumparaplu van 75 jaar Steenwijk Boys, bon van AH-van Etten en nog een groot aantal andere prijzen. Vanuit Jan’s werkgever zijn spontaan vier kaarten voor een wedstrijd van sc Heerenveen beschikbaar gesteld. Amstel /Heineken doen nog een x 4 x vip kaarten in de Amstel skybox Heerenveen.

Muzikaal zal deze wedstrijd worden ondersteund door DJ Jeroen Vos, de Nederlandse volkszanger Orlando en worden afgesloten door dj’s Vos en Jannes Mulder.

Doneeractie

Alle opbrengsten worden samengevoegd met de door Jan’s beste kameraad Albert Outjes opgestarte doneeractie. Jan wil heel graag met zijn gezin op vakantie naar een (ei)land met veel zon, witte stranden en palmbomen. Overigens is het in de doneeractie gestelde streefbedrag al verre overschreden.

De voetbalwedstrijd is opgezet door Hendry Los, Jannes Mulder en Albert Outjes, met Steenwijker Boys als gastheer.

Nieuws

menu