Jan Boxum mag naar Ajax tegen AZ in Arena

Mede-trainer en -speler Jarno Muis knuffelt Jan Boxum, onder het toeziend oog van Boxums vrouw Angelique en hun zoon Jari.

Mede-trainer en -speler Jarno Muis knuffelt Jan Boxum, onder het toeziend oog van Boxums vrouw Angelique en hun zoon Jari. Foto: archief Ben Flobbe

Jan Boxum uit Steenwijk mag samen met zijn zoon Jari naar de voetbalwedstrijd tussen Ajax en AZ uit Alkmaar. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 6 mei om 21.00 uur gespeeld in de Amsterdam Arena.

Ajax is de grote voetballiefde van Jan Boxum. De voormalig voetballer en trainer lijdt aan de spierziekte ALS. „Ik kreeg een telefoontje van mijn vriend Jan Lubbinge. Die vroeg of ik in dit hele verhaal iets kon betekenen”, zegt oud-international en AZ-speler Kees Kist. „Het is de grote wens van Jan om Ajax nog een keer live te zien spelen. Ik heb via Sjaak Swart, die met mij in het Oranje walking voetbalteam speelt, twee kaartjes kunnen regelen. Doe ik graag voor Jan. Ik hoop dat hij samen met zijn zoon nog een avondje van voetbal mag genieten”, zo vervolgt Kees Kist.