Jan Kooijman speelt balletlegende Rudolf Nureyev

Woensdag is de balletvoorstelling Nureyev in De Meenthe. Foto Annemieke van der Togt

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Nureyev, Oldenhermanns, Komt een vrouw bij de dokter, Lennon & McCartney, Symphonic Rock Night, Daniël Lohues en Kirsten van Teijn.

Nureyev

De voorstelling ‘Je leeft zolang je danst’ van Nureyev door Jan Kooijman is te zien op woensdag 8 maart, aanvang 20.00 uur. Nureyev, nu 54 jaar oud, heeft zojuist een generale repetitie gezien en is niet blij. Hij heeft de twee hoofdrolspelers, Isabelle Guérin en Laurent Hilaire, bij zich op het toneel geroepen en heeft verder iedereen weggestuurd. Het gaat niet goed met Nureyev. Een tijd geleden kreeg hij de diagnose AIDS en hij weet dat hij stervende is. En dat La Bayadère waarschijnlijk het laatste ballet is waar hij ooit aan zal werken. Een afscheid van de dans. Een afscheid van het leven. Dus er hangt veel van deze voorstelling af. Maar hij mist iets tussen zijn hoofdrolspelers. Iets wat zo moeilijk te vangen is. Chemie? Passie?Oldenhermanns

De voorstelling ‘FKCD!’ van Oldenhermanns is te zien op woensdag 8 maart, aanvang 20.15 uur. Tot de tanden toe bewapend met humor gaat OLDENHERMANNS in FCKD! de strijd aan met global warming en probeert er ondertussen een awesome tijd van te maken. Vanuit ‘Utrecht aan zee’ in 2040 ontstaat een hilarische krachtmeting tussen later en nu. Hoe leggen ze dit uit aan hun koters?! Mos-verzamelhipsters, doorgeslagen Co2 junkies en ook zijzelf belanden in een onmogelijke kluwe het juiste te doen en hopen dat climate change toch misschien een Hoax is…

Komt een vrouw bij de dokter

De voorstelling ‘Komt een vrouw bij de dokter’ naar de bestseller van Kluun is te zien op donderdag 9 maart, aanvang 20.00 uur. Het gaat Stijn voor de wind, totdat liefde van zijn leven Carmen (Maartje van de Wetering) de diagnose borstkanker krijgt. Terwijl zij behandeld wordt, zoekt de overspelige Stijn een uitvlucht in het nachtleven, vrouwen en een affaire. Wat doet rouw met je? Kun je begrip opbrengen voor vreemdgaan als het helpt om overeind te blijven? En hoe houd je de moed erin als de eigen lichaam je in de steek laat? Een voorstelling over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt. Met Maartje van de Wetering, Xander van Vledder, Teunie Brouwer en Marie Louise Stheins.

Lennon & McCartney

De voorstelling ‘Two of Us’ van Lennon & McCartney is te zien op donderdag 9 maart, aanvang 20.15 uur. Two of Us is een intiem en ontroerend eerbetoon aan de twee grootste songschrijvers allertijden. In een intieme setting wordt u meegenomen op een nostalgische reis langs het beroemde ‘Strawberry fields’, via de slaapkamer van Paul McCartney waar ze hun eerste hits schreven, langs de kroegen van Hamburg en uiteindelijk ‘Across the Universe’. Met hun muzikale precisie en weergaloze tweestemmigheid weerspiegelen Jop Wijlacker en Dennis Kolen de symbiose van het grootste en meest succesvolle schrijversduo allertijden.

Symphonic Rock Night

De voorstelling ‘The Third Line’ van Symphonic Rock Night is te zien op vrijdag 10 maart, aanvang 20.00 uur. In The Third Line brengt de band een geheel nieuwe set met songs van o.a. Pink Floyd, Genesis, Yes, Marillion en Supertramp, die samen een fantastisch beeld schetsen van de popmuziek in de jaren 70. Muziek die nog altijd hoog genoteerd staat in de jaarlijkse Top 2000. Verwacht hits als ‘Hotel California’, ‘Shine On You Crazy Diamond’, ‘Owner of a Lonely Heart’ en ‘Baker Street’, maar ook de krakers van Nederlandse bands als Nits, Golden Earring en Solution zullen zeker niet ontbreken.

Daniël Lohues

De voorstelling van Daniël Lohues is te zien op zaterdag 11 maart, aanvang 20.00 uur. Deze is uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen.

Kirsten van Teijn

De voorstelling ‘(s)experiment’ van Kirsten van Teijn is te zien op zaterdag 11 maart, aanvang 20.15 uur. In (S)EXPERIMENT onderzoekt Kirsten moderne liefde en seksuele taboes in de 21e eeuw. Vol optimisme en zelfspot neemt ze je mee in haar leven met haar vriend én haar vriendin. Want waarom zou je moeten kiezen voor één liefde of één sekse? In een tijd waarin er meer is tussen hetero en homo en we uit onze hokjes barsten. Nou ja, misschien omdat je nu twee keer zoveel hebt om je aan te ergeren. Of omdat een seksrooster net zo opwindend is als een schoonmaakrooster

Nog meer te zien:

The Ukrainian National Ballet op 15 maart. Florentijn Hofman op 15 maart. Suzanna Jansen op 15 maart. Ancora op 17 maart. Pé Plat op 17 maart. Celine Jansen op 17 maart. The Analogues op 18 maart. Thunder from down under op 21 maart. Michael Pilarczyk op 22 maart (uitverkocht). Niels van der Gulik op 22 maart. Hendrik Groen op 23 maart. Martijn Kardol op 23 maart. Jan Smit op 24 maart. The Roadies op 24 maart. Streektaaltheater Gezelschap Tweeduuster op 25 maart. Ronald Snijders op 25 maart. Bach & Telemann (Passie voor Bach) op 26 maart. Pieter Derks op 28 maart (uitverkocht). Sybe Schaap op 29 maart. Bauke Bakker op 29 maart. Maarten Spanjer op 29 maart. De verleiders op donderdag 30 maart. Daphne Gakes op 30 maart. Twee Recht Twee Averecht op 31 maart en 1 april (uitverkocht). Ralph de Jong op 1 april. He wie zit er op de wc op 2 april. Vuur en Vlam op 4 april. Nu ik je zie op 5 april.

Nieuws

menu