Jan Willem van Dalen fietst met boodschap naar klimaattop in Glasgow

Jan Willem van Dalen tijdens zijn reis door het Midden-Oosten. Eigen foto

Wereldfietser Jan Willem van Dalen uit Steenwijk fietst volgende week met ‘De Luchtfietsers’ naar de klimaattop in Glasgow.

‘De Luchtfietsers’ is een fietscollectief dat de samenwerking aangaat met verschillende partijen. Volgende week ondersteunen de fietsers klimaatactivisten. „Het is immers er op of er onder voor het klimaat”, aldus de fietsers. „Ik ben niet zo’n actievoerder. Maar dit sprak mij wel aan. Het zijn allemaal enthousiaste mensen van diverse pluimage. Ik ben heel benieuwd. Weer eens wat anders dan fietsen in Frankrijk of Polen”, zegt Jan Willem van Dalen.

Zondag 31 oktober om ‘5 voor 12’ vertrekt de groep van 30 fietsers vanaf de Dam in Amsterdam naar IJmuiden, dan per nachtboot naar Newcastle. Dan begint de fietstocht naar Glasgow echt. De 310 kilometers worden in 4 dagen afgelegd.

„Tijdens de klimaattop sluiten we ons aan bij activisten van over de hele wereld. Zodat onze gezamenlijke noodkreet niet meer te negeren valt.” Jan Willem van Dalen doet een oproep op Facebook: „Wie wil mij een boodschap meegeven om aan de wereldleiders te overhandigen?”

Nieuws

menu