Janita Gorte, nieuwe voorzitter PvdA Steenwijkerland, huldigt jubilarissen

Mary de Graaf ontvangt de WIllem Dreespenning uit handen van Janita Gorte, de voorzitter van de PvdA-afdeling Steenwijkerland.

Mary de Graaf ontvangt de WIllem Dreespenning uit handen van Janita Gorte, de voorzitter van de PvdA-afdeling Steenwijkerland. Foto: Theo Schrijver

Op de dag van de arbeid, 1 mei huldigt de PvdA traditioneel de jubilarissen. In Steenwijk zijn dit jaar vijf leden in het zonnetje gezet in wijkcentrum de Korf in door Janita Gorte, de nieuwe voorzitter van de PvdA-afdeling Steenwijkerland.

Mary de Graaf, al 65 jaar lid van de partij, was uit Blokzijl gekomen om de Willem Dreespenning in ontvangst te nemen. De Graaf is nog steeds actief voor de afdeling en bezorgt het afdelingsblad in Blokzijl. Ze vertelde dat ze ooit bij een ontmoeting met Wim Kok hem al een toekomst als minister-president voorspelde.

Jaap van Zorge ontving dezelfde penning na ook 65 jaar lidmaatschap. Hij studeerde in de jaren vijftig in Groningen en organiseerde daar talloze avonden met landelijke politici. Na een periode in Den Haag, stapte hij over naar Drenthe, waar hij burgemeester was van Dwingeloo en later Odoorn. Van Zorge gaf zelf een mooi overzicht van zijn politieke loopbaan in een korte toespraak.

Lammie Plat en Immie Kremer ontvingen de gouden PvdA-speld na 50 jaar lidmaatschap. Beiden waren actief lid van de Rooie Vrouwen, de feministische organisatie binnen de PvdA en grepen de mogelijkheid op tweedekansscholing door de moedermavo te volgen.

Tot slot ontving Jaap Otten de gouden PvdA-speld. Ook Otten is nog steeds actief betrokken bij de activiteiten van de afdeling. Hij nam de gelegenheid om de nieuwe voorzitter Janita Gorte toe te spreken. Zij is sinds deze maand voorzitter en volgde Hennie Brands op. Janita is geboren en getogen Gieterse en voorzitter van de raad van bestuur van een grote zorgorganisatie in het noorden van het land.