Jazz en blues en andere genres muziek gaan gehoor strelen bij de Heren van de Rechter in Steenwijk: 'Veel bands en muzikanten komen uit onze regio'

Jazz en blues en andere genres muziek gaan het gehoor strelen. Steenwijk heeft een reputatie op het gebied van jazz en blues, en wordt weleens liefkozend het ‘Jazz en Blues mekka’ van de Kop van Overijssel genoemd. Vroeger had het stadje een heuse jazz en bluesronde . De gasten kochten daarvoor buttons en werden met een speciale ‘Bluestrein’ van locatie naar locatie gereden. Dat is niet meer, maar de stoomdampen van jazz en blues zijn nog steeds niet opgetrokken.

Impresario Dick Koper en Sander Fortunati tonen de poster met het fraaie muziekprogramma bij de Heren van de Rechter voor kalenderjaar 2022.

Impresario Dick Koper en Sander Fortunati tonen de poster met het fraaie muziekprogramma bij de Heren van de Rechter voor kalenderjaar 2022. Foto: Sieb van der Laan

Integendeel. Een aantal jaren geleden werd jazz en blues in Steenwijk nieuw leven ingeblazen. Bij de Heren van de Rechter, met Dick Koper als grote organisator. „Een succes, al is er de afgelopen jaren door corona weinig van terechtgekomen. Steeds moesten we de boel afblazen. Nu lijken we wat het griepvirus betreft de wind in de zeilen te hebben, dus gaan we alleen nog vooruitkijken”, zegt Koper.

Nieuws

menu