Jeanet Noord (Dagboek): 'Leuke reacties gehad op Fashion Weekend, daar doen we het voor'

Jeanet Noord. Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners uit Steenwijkerland en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Jeanet Noord, eigenaresse van modezaak Forty49Nine in Steenwijk, een van de deelnemers aan het Fashion Weekend.

Woensdag 22 september

Deze week is in Steenwijk het Fashion Weekend. Dus druk met voorbereiding. (Alles op voorraad te krijgen is nog een dingetje). Maar de vertegenwoordigers zeggen dat het allemaal op tijd komt dus daar gaan we maar vanuit! En ja hoor, er werd om 13.00 uur wat vracht bezorgd. Aanvulling op de jeans broeken, dus dat was een opluchting. Er zaten ook veel bestellingen van klanten bij. Dus die eerst gebeld dat de bestelling binnen was. Meer dozen uitgepakt en gestoomd en in het vak gepresenteerd.

Vandaag vele leuke reacties van klanten dat de collectie mooi is. Om half 6 wilde ik de deur sluiten toen er nog vakantiegangers binnen kwamen die een winterjas zochten, en die hebben wij natuurlijk. De klant ging tevreden de winkel uit. Roel, mijn man (van Roel Fashion & Jeans) moest nog een paar pasta’s afleveren in de Basse (ontstaan in de coronatijd toen de winkels dicht moesten). 18.45 uur thuis en gegeten en ‘s avonds nog heerlijke wandeling gemaakt.

Donderdag 23 september

7.00 uur opgestaan, ontbijtje, douchen en aankleden. Voordat we richting Amsterdam vertrekken nog een bakkie koffie. Dagje inkoop Cars voorjaar/zomer 2022. De inkoop doen we meestal samen en dan doen onze collega’s Rianne en Edith de winkel. Na de inkoop het grote magazijn nog eventjes in voor wat aanvulling op de jeans broeken. Rond 17.00 uur thuis, wat gegeten en daarna naar Steenwijk de koopavond draaien. Op de koopavond begon het te regenen, dus besloten wij om het 2e deel van de led-verlichting erin te maken. Dan hebben we mooi alles klaar voor het Fashion Weekend. De koopavond liep op zich best nog wel door, dat is soms zo verschillend in Steenwijk. 21.45 uur thuis

Vrijdag 24 september

7.15 uur opgestaan en heerlijk ontbijtje. Afspraak bij Thea kapsalon in Oldemarkt. In de middag even boodschappen gedaan voor de winkels. Net na de middag even veel appels schillen voor de overheerlijke herfstbrok die ik altijd zelf maak. Klanten verwachten dat ik dat met bijzondere dagen wel heb in de winkel. Wij verwennen onze klant natuurlijk elke dag maar met zo’n mode event natuurlijk iets extra. Rond 14.00 uur naar de winkel om daar verder te gaan met de voorbereiding van modeshow. Rekje voor Rianne klaar gemaakt met wat ze gaat showen! Tussendoor wat klanten helpen en nog wat ballonnen opblazen. Half 6 de winkel uit en we werden uitgenodigd om bij onze zoon en schoondochter te komen eten. Om 19.45 uur thuis nog wat computerwerk gedaan en om 20.30 uur richting mijn vader om daar een bakkie koffie te gaan drinken. En dan is de vrijdagavond weer voorbij.

Zaterdag 25 september

1e dag van het Fashion Weekend. We zijn vroeg vertrokken om naar de winkel te gaan om alles klaar te zetten. Alle ballonnen op te hangen aan het zonnescherm staat altijd vrolijk en mooie bloembakken met een herfststuk voor de deur. Toen alles klaar was zijn Rianne en ik eerst aan de koffie gegaan met een stukje herfstbrok. Maar dat was maar eventjes, want we hadden gelijk al loperij in de winkel. Om 13.30 ging de modeparade van start. Vele collega’s van mij deden mee, dus een gezellige parade was het. Het weer was super mooi. Het was een bedrijvige dag met gezellige klanten en de verkoop was goed. Rond 18.15 uur thuis gelijk wat foto’s op Facebook en Instagram gezet. Roel het kantoor in en ik met eten bezig en wat aanrommelen in huis. Vanaf 21.30 uur in de relax stand heerlijk op de bank.

Zondag 26 september

2e dag van het Fashion Weekend. 8.30 uur opgestaan met een heerlijk zondags ontbijtje. Rond 12.00 uur richting Steenwijk om daar alles weer klaar te zetten. Het is een warme dag, dus we zijn benieuwd of er wat klanten lopen in de stad. De eerste ronde van de show waren er nog niet zoveel mensen maar bij de volgende shows was het wat drukker. Respect voor de lopers die in een dikke winterjas met sjaal liepen en dat met temparturen van 22 graden. De middag liep lekker door in de winkel, maar het was wat rustiger dan zaterdag. Maar dat is ook logisch met dat mooie weer. De Fashion Parade was weer goed geslaagd. Om 17.00 uur hebben wij de bekendmaking gemaakt van de outfit die wij weggaven tijdens dit event.

17.15 uur de winkel dicht en daarna naar huis. Nog een heerlijke zondagavond gehad met een etentje bij Sem in Oldemarkt.

Maandag 27 september

Vandaag een dagje thuis wat aanrommelen. Rianne doet maandagmiddag de winkel. Om 10.30 uur een vriendin op de koffie en nog even nagepraat over het Fashion weekend. In de middag eventjes heerlijk hardgelopen wat ik graag doe . Even een momentje voor mezelf. Verder nog wat administratie bij gewerkt.

Roel kwam om 18.00 uur thuis en samen heerlijk gesmuld van een bloemkoolschotel wat ik had gemaakt. De avond verder niet zoveel meer gedaan.


Dinsdag 28 september

7.15 uur opgestaan ontbijtje en douchen en voor vertrek samen een bakkie koffie. Half 10 de winkel open we beginnen met zuigen en dweilen. Het zonnetje lachte dus de ramen ook eventjes gelapt. 11.00 uur koffiegedronken met een klant. De hele dag wel bedrijvigheid in de winkel en ook klanten die de show hadden gezien en nu even terug kwamen om te passen. In de middag nog vracht gehad. Vijf dozen dus uitpakken en stomen en in het vak presenteren.

Weer een leuke verkoopdag gehad met leuke reacties. Daar doen we het voor!

Om 19.30 uur naar de bootcamp avond waren ik al jaren op zit: sporten in de buitenlucht en het was weer een mooie avond ervoor.

Woensdag 29 september

We zijn op woensdag altijd wat eerder in de winkel omdat dan de container wordt geleegd en die hebben wij altijd bomvol met plastic zitten van de goederen die wij krijgen geleverd. Eerst was er beetje loperij in de winkel maar het begon heel hard te regenen en waaien, dus de klanten waren gauw weg. Nog wel 5 dozen vracht gehad dus er was werk genoeg. En nog een vaste klant van ons die het altijd wel leuk vindt om kleding te passen en voor op Facebook/Instagram foto’s te maken. Dus de dag was zo weer voorbij.

Woensdagavond is meestal een relax avond voor ons. Dus ik ben naar vriendin Bianca geweest die een schoonheidssalon in Oldemarkt heeft! Dus ik heb mij heerlijk laten verwennen, dat is ook wel eens lekker.

Nieuws

menu