Johan Smit verzorgt orgelconcert in de Kleine Kerk

Johan Smit speelt 3 augustus in de Kleine Kerk in Steenwijk.

Johan Smit speelt 3 augustus in de Kleine Kerk in Steenwijk. Foto: Aangeleverde foto

Ook deze zomer wordt in de Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat weer een serie orgelconcerten gegeven. Op woensdag 3 augustus wordt het orgel bespeeld door de dertigjarige Johan Smit.

Johan studeert orgel- en kerkmuziek aan de conservatoria van Groningen en Utrecht. Zijn orgeldocenten zijn Erwin Wiersinga en Sietze de Vries. Hij is als kerkmusicus werkzaam in de Protestantse Gemeente te Meppel en daarnaast als organist verbonden aan kerkelijke gemeentes in Epe, Goutum en Wapenveld. Sinds de oprichting is hij de vaste begeleider van het Agricola Consort uit Groningen. Naast orgel spelen componeert hij ook graag en heeft hij een lespraktijk.

Op 3 augustus zal een afwisselend programma worden uitgevoerd met werken van Elert, Vierne, Greene, Brahms&Krebs en Debussy. Het concert begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is de hele woensdag open van 10.30 tot 16.00 uur. De toegang is vrij. Bovendien is dan ook de foto-expositie ‘Zoom in!’ te bekijken.

Het concert maakt deel uit van een zomerserie orgelconcerten op de woensdagmiddagen in de Kleine Kerk. Hierna volgen nog orgelconcerten op de woensdagen 10 augustus door Albèrt Driessen en 17 augustus door Willemijn Roodbergen.

Meer informatie: www.kunstkleinekerksteenwijk.nl