Johan Steenbeek uit Steenwijk kan na openhartoperatie weer op de mountainbike: 'Genieten van het leven is nu het belangrijkste'

„Ik voel me goed”, zegt Johan Steenbeek vrolijk. Op 31 augustus vorig jaar werd hij aan zijn hart geopereerd en sindsdien staat alles in het teken van herstel. De mountainbike lonkt weer voor de oud-streetracekampioen van Noordoost-Nederland. „Het is de bedoeling dat ik op 24 april voor het eerst weer aan een wedstrijdje ga meedoen in Havelte. Wel puur voor het plezier hoor. Zeg maar fietsen met de rem erop. Nee, een jaar geleden had ik niet verwacht dat dit er ooit nog van zou komen.”

Johan Steenbeek hoopt straks weer van het mountainbiken te kunnen genieten.

Johan Steenbeek hoopt straks weer van het mountainbiken te kunnen genieten. Foto: Sieb van der Laan

Johan moest ooit als een ventje van 1 jaar al onder het mes. „Mijn hartklep werd ingesneden, om de doorbloeding beter te laten verlopen. Als kind had ik het vaak benauwd.” Het herstel verliep goed. „De cardioloog vertelde wel aan mijn ouders dat een baan bij Defensie er voor mij niet meer in zat. Nou ja, dat stond ook niet op het wensenlijstje”, zo klinkt het met een grijns. „De hartklep is bij mij zo’n 40 jaar geleden ruimer gemaakt.” Steenbeek telt inmiddels 42 lentes. „Door de ingreep stroomde er weer voldoende bloed naar mijn longen.”

Nieuws

menu