Joker en The Tobacconist in Meenthe Filmhuis

Poster van The Tobacconist.

Poster van The Tobacconist.

Komende week staan de volgende films op het programma in het Filmhuis in Steenwijk (Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe): Joker en The Tobacconist.

Joker

Dinsdag 15 februari om 20.00 uur is de filmvertoning ‘Joker’. Joker kreeg op het filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw voor beste film en Joaquin Phoenix kreeg een Oscar voor beste acteur. De film is een rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, vertolkt door Phoenix. Arthur is een man die problemen heeft met het vinden van zijn weg in de ontwrichte maatschappij van Gotham. Overdag is hij te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian. Gevangen in een vicieuze cirkel van apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van gebeurtenissen tot gevolg heeft.

The Tobacconist

Dinsdag 22 februari om 20.00 is de filmvertoning ‘The Tobacconist’. De zeventienjarige Franz (Simon Morzé) reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij vaste klant Sigmund Freud (Bruno Ganz). Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt zich een unieke vriendschap tussen de twee.

Ook te zien in Filmhuis Steenwijk

Donderdag 24 februari The Singing Club. Dinsdag 1 maart Nomadland. Vrijdag 4 maart Paradise Drifters. Dinsdag 8 maart The Father. Donderdag 10 maart Druk. Donderdag 17 maart Kom hier dat ik u kus. Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.