Jonge mantelzorgers genieten van de minipaardjes

De minipaardjes met de jonge mantelzorgers.

De minipaardjes met de jonge mantelzorgers. eigen foto

Jonge mantelzorgers uit heel Steenwijkerland hebben zaterdag een geweldige middag gehad met de minipaardjes van ‘Mens, dier en Welzijn’ in De Bult bij Steenwijk. Deze middag werd georganiseerd door welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop.

Op vakantiepark ‘Residence de Eese’ in De Bult bij Steenwijk, stonden de minipaardjes de kinderen al op te wachten. „Het was een heel geslaagde middag, met een aantal jonge mantelzorgers die voor het eerst aansloten en zich prima thuis voelden in de groep. Zo bijzonder om te zien hoe de 2 paardjes van de aandacht genoten en er steeds bonter gekleurd bij liepen!”, vertelt Paula Bierma, buurtwerker bij Sociaal Werk De Kop. „En verder was er genoeg te spelen en te bekijken op de Residence en tijd om natuurlijk gezellig bij babbelen met de kinderen. De middag die werd afgesloten met poffertjes was dan ook zomaar om”.

Mens, Dier en Welzijn

Nynke Woerts runt haar onderneming ‘Mens, Dier & Welzijn’ naast haar werk als verpleegkundige. Mens, Dier & Welzijn is aangesloten bij het Mantelzorgnetwerk in Steenwijkerland en uit dat contact is deze mooie middag voor de jonge mantelzorgers bedacht. Nynke gaat regelmatig op stap met haar mini Appaloosa paardjes: „Je merkt dat de paardjes jong en oud veel plezier bezorgen, ze hebben een positieve invloed op de gezondheid en er wordt zichtbaar genoten!”

Meer info via www.mensdierwelzijn.nl

Meer weten over jonge mantelzorgers?

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 18 die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft.

Deze situatie heeft soms best impact op hun leven en daarom organiseert Sociaal Werk De Kop met regelmaat een activiteit vanuit Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland voor deze kinderen. Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. De jonge mantelzorgers zijn ook te vinden op facebook, https://www.facebook.com/jongemantelzorgerssteenwijkerland. Meer info is te vinden via www.sociaalwerkdekop.nl of bellen met 0521-745080.