Jonge mantelzorgers ruimen afval op

Jonge mantelzorgers gingen de stad in en ruimden afval op.

Jonge mantelzorgers gingen de stad in en ruimden afval op. Foto: Aangeleverd

Jonge mantelzorgers uit heel Steenwijkerland hebben zaterdag leerzame middag gehad in en rond het Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk. Deze middag voor kinderen in de basisschoolleeftijd werd georganiseerd vanuit welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop.

Dit keer een gezellige en leerzame middag in het Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk, waar van alles te leren en te beleven is rond afval. Hoe ga je ermee om en hoe wordt het verwerkt?

In groepjes gingen de kinderen op stap met een grijper en afvalzak om in de stad eens te kijken wat er zoal aan afval wordt achtergelaten en dat was veel!

De middag werd afgesloten met pannenkoekenbuffet, waarvan heerlijk werd gesmuld. “De middag was weer geslaagd, de kinderen hebben genoten en wij met hen”, zo vertelt Paula Bierma, coördinator van het Mantelzorgnetwerk bij Sociaal Werk De Kop. “En een mooie samenwerking met het Infopunt Duurzaam Doen met deze leuke activiteit maar ook alle tijd natuurlijk om gezellig bij babbelen met de jonge mantelzorgers. Op zaterdagmiddag 3 juni hebben we een seizoensafsluiting met jonge mantelzorgers tot en met 14 jaar vanuit de hele provincie Overijssel, in de Week van de Jonge Mantelzorger. Meer nieuws daarover volgt’”, zegt Paula Bierma.


Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 18 die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie heeft soms best impact op hun leven en daarom organiseert Sociaal Werk De Kop met regelmaat een activiteit vanuit Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland voor deze kinderen. Meer info over mantelzorg en mantelzorgondersteuning (voor alle leeftijden) is te vinden via www.sociaalwerkdekop.nl of bellen met 0521-745080.

De jonge mantelzorgers zijn ook te vinden op facebook, https://www.facebook.com/jongemantelzorgerssteenwijkerland .