Jonge mantelzorgers worden in de watten gelegd bij de Kliederschuur

Jonge mantelzorgers worden in de watten gelegd bij de Kliederschuur Foto: Eigen foto

Jonge mantelzorgers Steenwijkerland bezochten dit weekend De Kliederschuur in Nijensleek.

Van 1 juni tot en met 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. „Het landelijke thema van dit jaar is ‘ niet te missen’ . De campagne laat de impact van mantelzorg in het persoonlijke leven van kinderen en jongeren zien. Zowel online als in de echte wereld moet het niet te missen zijn, met als doel meer bewustwording, herkenning en erkenning. Reden genoeg voor Sociaal Werk De Kop om ook de jonge mantelzorgers van Steenwijkerland in het zonnetje te zetten”, vertelt buurtwerker Paula Bierma.

Creatief


„De Kliederschuur is een geweldige speelplek. Slijm maken, creatief zijn met gekleurd scheerschuim, schilderen, jampotjes versieren en toverdrank maken. Er zijn veel mooie en kleurrijke werkstukken en het zelfgemaakte slijm in potjes hebben de kinderen mee naar huis genomen. Tussendoor was er tijd voor limonade met versierde cake en natuurlijk om gezellig met elkaar te kletsen. De middag is vloog voorbij”, vertelt Bierma.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 18 jaar die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. „Deze situatie heeft soms best veel impact op hun leven. Daarom organiseert Sociaal Werk De Kop regelmatig een activiteit voor deze kinderen vanuit Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland.

Nieuws

menu