Juf Dirrie Kollen 40 jaar in het onderwijs

In de poort kreeg juf Dirrie bloemen.

In de poort kreeg juf Dirrie bloemen. Aangeleverde foto

Afgelopen vrijdag was het feest op Kindcentrum Johan Friso in Steenwijk. Juf Dirrie Kollen werkt inmiddels 40 jaar in het onderwijs. Een bijzondere mijlpaal om bij stil te staan.

Juf Dirrie werkt als Intern Begeleider op Kindcentrum Johan Friso. Daarnaast geeft zij nog 1 dag in de week les. Aan het begin van de schooldag werd juf Dirrie feestelijk onthaald op het schoolplein. De kinderen van jong tot oud maakten samen een mooie poort met bogen, waar juf Dirrie doorheen mocht lopen. Onderweg kreeg de juf 40 losse bloemen, die bij elkaar samen een prachtige bos vormden. Vervolgens ontving zij een keukenschort met het opschrift ‘Keep calm Dirrie - 40 jaar onderwijs’.


Juf Dirrie staat bekend als een juf waar de kinderen veel van leren. Leren lezen (heel wat jaren lesgegeven in groep 3), maar ook sterk en aantrekkelijk rekenonderwijs is aan juf Dirrie wel besteed. Verder is juf Dirrie nog altijd sportief en creatief. Na al die jaren nog volop in ontwikkeling, lessen ontwerpen met veel creativiteit. Werken in circuits is haar specialiteit. Deze dag werd er juist voor juf Dirrie een circuit georganiseerd. Ze was in de veronderstelling dat ze gewoon de hele dag les zou geven, maar dat liep even anders. In elke groep kwam de juf een kwartier op bezoek met een afwisselend programma.

Duo-lezen, een gedicht, een vragenbal en complimenten, een raadspel en spelletjes in kleine groepjes, zoals ’40 seconds’ (variant op het bekende ‘seconds’). Vuurwerk en een muziekfeest bij de kleuters en een uitdagende online Kahoot quiz in groep 7 en 8, waar het getal 40 natuurlijk vaak in naar voren kwam. De kinderen hadden deze dag extra geluk: tussen de middag geen 30 minuten pauze, maar 40 minuten. Want ja, 40 jaar in het onderwijs, dat is niet zomaar iets!