'Just 6.5' en 'Kom hier dat ik u kus': twee films in Filmhuis Steenwijk

Filmposter Kom hier dat ik u kus.

Filmposter Kom hier dat ik u kus.

Deze week staan de volgende films op het programma in het Filmhuis in Steenwijk (Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe): Just 6.5 en Kom hier dat ik u kus.

Just 6.5

Dinsdag 1 februari om 19.30 uur is de filmvertoning ‘Just 6.5’Just 6,5 is een explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks in het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser brengt. Wanneer ze hem eindelijk weten te vinden, verzint hij van alles om te ontsnappen en zijn gezin te redden. Niet alleen een uitzonderlijk spannende thriller maar ook een gelaagd portret van de war on drugs in Iran. Hij schetst een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers. Het is de tweede film van regisseur Saeed Roustayi.

Kom hier dat ik u kus

Vrijdag 4 februari om 20.00 uur is de filmvertoning ‘Kom hier dat ik u kus’. In deze film volgen we hoofdpersonage Mona op drie momenten in haar leven. Als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. Mona staat haar hele leven al aan de zijlijn, geconditioneerd als ze is om zichzelf weg te cijferen en het anderen naar de zin te maken, vooral haar stiefmoeder Marie. Verfilming van de gelijknamige roman van Griet op de Beeck door de documentairemakers Lubbe Bakker en Van Koevorden, die hiermee hun zeer geslaagde fictiedebuut maken.


Ook te zien in Filmhuis Steenwijk: dinsdag 8 februari After the Wedding. Dinsdag 15 februari Joker. Dinsdag 22 februari The Tobacconist. Donderdag 24 februari The Singing Club. Dinsdag 1 maart Nomadland. Vrijdag 4 maart Paradise Drifters. Dinsdag 8 maart The Father. Donderdag 10 maart Druk. Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.