'K2 Zoekt K3 avontuur' is voorbij voor Steenwijkse Sidney Stacey: 'Het was een geweldige ervaring'

Eind april deed Sidney mee aan de pre-auditie voor K3. Ferdy Smidt

Het ‘K2 Zoekt K3 avontuur ‘ is afgelopen voor de Steenwijkse Sidney Stacey. Sidney is heel ver gekomen: van de meer dan 22.000 kandidaten bleef ze over bij de laatste 100 geselecteerden die kans maakten op een tv-auditie.

Hiervan werden er uiteindelijk 90 uitgenodigd om naar de tv-studio’s in België af te reizen. ‘Helaas heb ik die laatste 90 niet gehaald’, laat transvrouw Sidney weten op social media. „Maar niet getreurd, omdat de missie waarmee ik dit avontuur ben aangegaan geslaagd is. Ik heb aan iedereen willen aantonen dat wie of wat je ook bent, je altijd je dromen moet najagen en je nooit mag laten tegenhouden door de mensen die je het tegendeel willen laten geloven. Je kunt alles bereiken wat je maar wilt, zolang je je niet uit het veld laat slaan! Ik geloof dat ik dit met mijn eindstand in deze race heb kunnen bewijzen en ik hoop dan ook dat dit waardevol mag zijn voor ieder die hier iets aan heeft. Ik ben ervoor gegaan, ik heb ervan genoten en ik zou het zonder twijfel overdoen!”

Zoektocht van Studio100 voor een opvolger van Klaasje Meijer

Aan het begin van dit jaar had Sidney zich ingeschreven voor de zoektocht van Studio100 voor een opvolger van Klaasje Meijer. Daarvoor stuurde ze een filmpje op, waarin ze een nummer van K3 zingt en een dansje deed. Hoewel ze wel wat danservaring had, maar geen zangervaring, deed ze toch mee omdat Studio100 niemand uitsluit om te solliciteren. „Ze zijn op zoek naar iets anders, het mag ook een jongen of transgender zijn en een kleurtje vinden ze leuk.” Ook al wordt zij niet de nieuwe K3 zangeres, Sidney kijkt terug op een geweldige ervaring, laat ze weten.


Nieuws

menu