KNDB-speld voor preses Aart Robbertsen bij jarige damvereniging: 'Betrokken bij drie NK-’s in Steenwijk'

John Folkers (rechts) had verrassend nieuws voor Aart Robbertsen. Foto: Sieb van der Laan

Een feestelijke boel donderdagavond in het bovenzaaltje van café De Karre. Officieel tikte damclub Steenwijk’36 in het vorige kalenderjaar al de 85 lentes aan. Een feestje in coronatijd zat er echter niet in, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Middelpunt van de feestvreugde, zeg maar het grootste feestvarken, was voorzitter Aart Robbertsen.

Eerlijk gezegd werd de preses totaal overrompeld. Hij werd toegesproken door clubman John Folkers en die had toch wel verrassend nieuws. Aart kreeg een KNDB-bondsspeld opgespeld voor onder meer zijn 25-jarig lidmaatschap.

Maar daar bleef het niet bij. „Want Aart, je mag jezelf nu ook lid van verdienste van de KNDB noemen. En dat is zeer terecht. Omdat je in het verleden aan de organisatie van drie dam NK-‘s in Steenwijk hebt meegewerkt. Ook ben je al jaren voorzitter van onze club”, zo sprak Folkers.

Met de neus in de boter

De feestelijkheden begonnen met een kopje koffie en gebak. „Dat hebben we nog tegoed vanwege ons 85-jarig bestaan. Ook is het de slotavond van het damseizoen”, aldus Folkers die het als kersverse ceremoniemeester vrij aardig deed. Hij betrok in zijn toespraak al snel voorzitter Aart Robbertsen, die het de afgelopen maanden behoorlijk voor de kiezen heeft gehad. „Zijn vrouw is ernstig ziek geweest en gelukkig weer aan de beterende hand.”

Aart werd in 1996 lid van de damclub. „En toen viel je meteen met de neus in de boter met de organisatie van het NK Dammen in de sporthal van de Meenthe. Wat hebben we genoten van die strijd met een verrassende debuterende kampioen Erno Prosman uit Gouda. Zeven jaar later was op dezelfde locatie opnieuw een Nederlands Kampioenschap, maar dan snel-dammen. En toen werd Anton van Berkel uit Tilburg Nederlands kampioen.” En daar zou het niet bij blijven. Want driemaal is scheepsrecht. „We hadden de eer om in 2013 nogmaals gastheer te mogen zijn van het NK. Dat in samenwerking met Stichting aan Zet. Ook toen met een goede en waardige kampioen in de persoon van Alexander Baljakin uit Huissen.”

Competities uitgespeeld

De onderlinge competitie verliep door corona vrij moeizaam. „Maar de wedstrijden zijn allemaal gespeeld en we hebben een kampioen. Die wordt tijdens de ledenvergadering van september gehuldigd.” Ook de Friese bondscompetitie kon volledig worden uitgespeeld. „Wel jammer dat de dammers van Bolsward/Workum 2 zich teruggetrokken hebben. En we mogen trots zijn op de PFDB dat ze het toch gefikst hebben om het seizoen af te maken.” De club had ook nog de dam dag, gewonnen door Ab Steenbergen uit Raalte.

Van 31 mei tot en met 4 juni is het 33e Pinkstertoernooi van de club in De Karre.

Nieuws

menu