Kamerorkest van het Noorden en Stichting Nieuwlicht brengen Intieme Mahler 4 in de Grote Kerk Steenwijk

Het Kamerorkest van het Noorden brengt zondagmiddag een 'Intieme Mahler 4' in de Grote Kerk Steenwijk.

Het Kamerorkest van het Noorden brengt zondagmiddag een 'Intieme Mahler 4' in de Grote Kerk Steenwijk. Foto Deborah Roffel Photography

Na een succesvolle concertserie Intieme Mahler 1, brengen het dynamische Kamerorkest van het Noorden en Stichting Nieuwlicht opnieuw grootse muziek in een intieme setting. Dit keer Mahler’s prachtige 4e symfonie, mét sopraansolo en sleebellen!

De symfonie wordt in dit concept niet uitgevoerd zoals gewoonlijk: met groot orkest op een groot podium in een traditionele concertzaal, ver weg en op een voetstuk. Nieuwlicht en Kamerorkest van het Noorden kiezen voor een radicaal andere vorm door de symfonie uit te voeren met slechts één musicus per partij. Als publiek zit je dicht op de huid van de uitvoerenden, waardoor je heel direct bij de uitvoering betrokken wordt. Geen betere manier om Mahler’s muziek opnieuw te beleven of er voor het eerst mee kennis te maken!

Dit concert is te zien op zondag 18 september in De Grote Kerk in Steenwijk, aanvang 16.00 uur. Meer informatie en kaartverkoop: www.demeenthe.nl.