Kapsalon Margret Spin sluit na 35 jaar de deuren

Linda, Caroline, Willem en Margret in de kapsalon. Foto: Sieb van der Laan

Haar vaste klanten weten het al een tijdje: Margret Spin stopt met haar kapsalon. „Na 45 jaar als kapster te hebben gewerkt, waarvan 35 jaar met een eigen salon, is het nu wel tijd om te stoppen,” vindt Margret.

„Zelf krijg ik steeds meer last van mijn lichamelijke beperkingen en het wordt ook gewoon steeds moeilijker.”

Afgelopen zomer hakte Margret de knoop door en besprak ze het met haar twee trouwe medewerksters, Caroline en Linda. Daarna ging de kapsalon annex woonhuis van Margret en haar man Willem aan de Kornputsingel 5 in de verkoop. „De verkoop van het pand verliep eigenlijk snel en voorspoedig, vertelt Margret. „Met ingang van januari volgend jaar vestigt zich hier een juridische adviespraktijk. In de kapsalon wordt nog geknipt, gekleurd en gepermanent tot vrijdag 24 december en daarna gaat de deur definitief dicht.

Margret startte 35 jaar geleden met haar eigen salon aan de Meppelerweg 137 in Onna. Het voorhuis van het ouderlijk huis van haar man Willem Spin werd hiervoor prachtig verbouwd tot een sfeervolle, grote kapsalon. Na 4 jaar kwam Caroline stage lopen en zij bleef. Na het behalen van haar kappersdiploma kwam ze bij Margret in dienst als kapster. Tien jaar later, toen Caroline gezinsuitbreiding kreeg, werd het team versterkt met Linda, die ook vers van de kappersschool kwam. Caroline en Linda werken dus respectievelijk al 31 en 21 jaar bij Margret.

Het 30-jarig jubileum van Kapsalon Margret Spin werd gevierd op een nieuwe locatie, want begin oktober 2016 verhuisden Margret en Willem van Onna naar de Steenwijker binnenstad. „Onze zoons waren volwassen, eentje was al de deur uit, en ons huis en met name de enorme tuin aan de Meppelerweg, werden gewoon te bewerkelijk. Bovendien is een kapsalon in de binnenstad ook handiger voor mijn klanten, dacht ik. En we verruimden onze openingstijden.”

Na 35 jaar komt er vlak voor de kerstdagen een eind aan kapsalon Margret Spin. Margret bedankt haar trouwe klanten en gaat het rustiger aan doen. Linda verlaat het kappersvak, maar Margrets levenswerk wordt min of meer ‘voortgezet’ door Caroline, die vanaf maandag 3 januari met haar eigen kapsalon Caroline Regtop aan de J.H.W. Pasmanweg 11 in Tuk van start gaat.

Nieuws

menu