Keepersclinic Sierd van der Berg voor jeugdige keepers

Sierd van der Berg is keepercoach van Jong Oranje en de jeugd onder de 16. Foto: Keepersacademy Sierd van der Berg

Keepersacademy Sierd van der Berg geeft op vrijdagmorgen 6 augustus een clinic voor jeugdige keepers uit de regio Steenwijk. Op de velden van voetbalvereniging d’Olde Veste’54 zal Sierd van der Berg onder de naam Shoot & Save de jonge doelmannen kennis laten maken met de werkwijze binnen zijn opleiding.

Met meer dan 30 jaar ervaring heeft de Keepersacademy een zeer goede naam en al diverse jeugdkeepers afgeleverd bij de Betaald Voetbal Clubs in Noord Nederland. Vanaf 9.30 uur kunnen keepers uit de regio Steenwijk niet alleen ervaring op doen maar ook een indruk krijgen van de gedegen opleiding die Keepersacademy Sierd van der Berg biedt.

Tijdens zijn carrière als doelman van Sportclub Cambuur raakte Sierd van der Berg al geïnteresseerd in het begeleiden en trainen van jeugdkeepers. Op het moment dat hij zijn actieve carrière beëindigde had van der Berg al meer dan vijf seizoenen de jeugdkeepers van Cambuur onder zijn hoede. Wat als hobby begon groeide al snel uit naar zijn beroep. Cambuur, PEC Zwolle, FC Groningen en de Japanse club Oita Trinita maakten gebruik van zijn schat aan ervaring.

In 2016 stapte Sierd van der Berg over naar de KNVB om daar de coördinatie van de keepersontwikkeling onder zijn hoede te nemen. Daarbij werd hij ook keepercoach van Jong Oranje en de jeugd onder de 16.


Om deel te kunnen nemen aan de keepersclinic dient men zich op te geven via de website van de Keepersacademy Sierd van der Berg: https://www.keepersacademysierdvanderberg.com

Nieuws

menu