Kerktoren van Blokzijl krijgt nieuwe verlichting. Spelen met licht: van ‘standje ‘Anton Pieck’ tot alle kleuren van de regenboog

De kerktoren van Blokzijl wordt voorzien van nieuwe verlichting. En dat wordt bijzonder: zo wordt voor het dagelijkse sfeerbeeld gekozen voor de ‘Anton Pieck stand’, passend bij het oude havenstadje. Maar bij feesten en bijzondere gelegenheden kan er worden uitgepakt: van bewegende bliksemschichten tot de regenboogvlag in kleur.

Vlnr: Steven de Jonge, Berry van Egten en Lieuwe Oenema.

Vlnr: Steven de Jonge, Berry van Egten en Lieuwe Oenema. Foto: Wilbert Bijzitter

Voor het ontwerp tekent het plaatselijke ontwerpbureau Berlux lichtarchitectuur , waar de gerenommeerde lichtarchitecten Berry van Egten en Ellen Goulmy aan het roer staan. Sinds vier jaar wonen én werken zij aan de Bierkade in Blokzijl en zijn helemaal verknocht geraakt aan het stadje en zijn omgeving. „We kozen voor deze omgeving omdat het in de buurt komt van een zogeheten ‘dark sky gebied’, vertelt Berry. ‘Dat klinkt misschien gek voor mensen die beroepshalve elke dag met licht en verlichting bezig zijn, maar juist daarom kennen wij het belang van duisternis op zijn tijd.”

Nieuws

menu