Kerst in Steenwijk krijgt vervolg. Zaterdag en zondag muziek en straattheater in de Vestingstad

Zaterdag 17 december zijn er draaiorgels, kerstmuziek en de Lava-Queens en Magic Horses torenen, op stelten, hoog boven iedereen uit.

Zaterdag 17 december zijn er draaiorgels, kerstmuziek en de Lava-Queens en Magic Horses torenen, op stelten, hoog boven iedereen uit. Foto: Steenwijk Vestingstad

De festiviteiten van Kerst in Steenwijk ‘special edition’ op zaterdag 10 december krijgen een vervolg in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 december. De binnenstad van Steenwijk wordt dan opgevrolijkt met live-muziek en straattheater.

De gezamenlijke winkeliers en horecagelegenheden hebben weer voor gezellig entertainment gezorgd. Volop sfeer om nog snel een nieuwe outfit te scoren, cadeautjes te kopen of de kerstinkopen te doen.

Imposante creaties en sfeervolle muziek

Zaterdag 17 december zijn er draaiorgels, kerstmuziek en de Lava-Queens en Magic Horses torenen, op stelten, hoog boven iedereen uit. Met hun imposante creaties doen ze menigeen versteld staan. Zondag 18 december is het koopzondag en stelen de IJsdiva’s de show en maakt de muzikale Kerstman zijn opwachting.

Lichtpuntjes in een donkere periode

Na twee winters, die in het teken stonden van corona, kan en mag er gewinkeld worden bij de plaatselijke middenstand en iedereen is weer welkom om een bezoekje te brengen aan de restaurants en cafés. Hoe anders was het afgelopen jaren? De activiteiten die worden georganiseerd door Steenwijk Vestingstad zorgen voor lichtpuntjes in de koude en donkere periode. Een verademing voor velen.