Kerstgroepen in het Stadsmuseum Vollenhove

De kerststallen zijn van 8 december tot 9 januari te zien.

Kerstgroepen geven sfeer is de titel van de kerstgroepenexpositie die in het Stadsmuseum aan de Bisschopstraat 36 te zien is van 8 december tot en met 9 januari 2022.

In deze expositie wordt duidelijk hoe het aloude kerstverhaal overal ter wereld op verschillende manieren wordt uitgebeeld. Uit alle delen van de wereld zijn sfeervolle kerstgroepen tentoongesteld. Iedere kerstgroep is weer anders, maar toch vertellen ze alle hetzelfde verhaal; herkenbaar voor jong en oud.

Te zien zijn wel een paar honderd groepen en groepjes, van klassieke tot moderne stijl en gemaakt van diverse materialen. De kerstgroepen zijn afkomstig uit de collectie van Clary Houtzager en Cors de Kruik. Zij verzamelen al jaren en zijn lid van de vereniging ‘Vrienden van de kerstgroep Nederland’. Clary en Cors hebben in de loop der jaren een bijzonder mooie en waardevolle collectie opgebouwd.

Bewoners in de Kerkstraat en de Bisschopstraat in Vollenhove zullen hun kerststallen, kerstgroepjes, kerstbomen, kerstengelen of andere kerstversieringen weer achter de ramen plaatsen, waardoor de binnenstad geheel in kerstsfeer zal zijn en Vollenhove evenals voorgaande jaren ‘kerststallenstad’ wordt. Een bezoek aan Vollenhove en het stadsmuseum is in deze periode zeker de moeite waard en een leuk uitje in de kerstvakantie. Naast koffie en thee met iets lekkers is er ook chocolademelk. Voor de kinderen is er een fotopuzzel.

Praktische informatie

Het Stadsmuseum Vollenhove is van 8 december tot en met 9 januari 2022 dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten. tweede kerstdag geopend. Toegang volwassenen 4 euro; kinderen van 8-12 jaar 2 euro. Houders van de museumjaarkaart en donateurs 1 euro korting.

Tijdens de kerstexpositie hanteert het museum de regels die dan gelden in verband met het coronavirus. Bezoekers vanaf 12 jaar worden gecontroleerd met de CoronaCheck-app en vanaf 14 jaar is een geldig identiteitsbewijs nodig.

Informatie hierover op de website: www.chcvollenhove.nl of telefonisch via 0527-244413.

Nieuws

menu