Kerstwandeling in De Gagels langs paleis en herbergen op zoek naar kindje Jezus

Herders in het veld.

Herders in het veld. Foto: Aangeleverd

Kindcentrum Johan Friso hield woensdagavond een kerstwandeling in De Gagels voor alle gezinnen van de opvang en van de school.

De kerstwandeling werd door de leerkrachten en pedagogisch medewerkers georganiseerd met hulp van ouders. Maar ook in samenwerking met de wijkvereniging ‘De Gagels’, de lokale kerk ‘De Regisseur’ en leden van een wijkkring van baptistengemeente ‘Het Baken’.
De gezinnen liepen in groepjes langs verschillende locaties in de wijk. De kinderen kwamen in het eerste gedeelte van de route langs een heraut, langs koning Herodes, Maria met bezoek van een engel, Jozef en Maria onderweg en vervolgens een post waar een ieder zich diende in te schrijven in het geboorteregister. Vervolgens ontmoetten zij herders in het veld met verderop een engelkoor. De zaal van ‘De Regisseur’ was ingericht als paleis van keizer Augustus. Halverwege de wandeling was een versnapering voor onderweg en een stukje verderop kwamen de kinderen 3 wijzen tegen uit het Oosten. Ook zij waren op zoek naar het koningskind.

Een stukje van de Kallenkoterallee was veranderd in een straatje met herbergen. Wel 4 op een rij. Eerst maar aanbellen bij de eerste herberg. Helaas, geen plaats meer. Alles was vol. Het bleek dat er in geen enkele herberg nog plaats was voor de reizigers. Wel een goede tip bij de laatste herberg, ‘De Morgenster’. De herbergier wist te vertellen dat er nog wel een stal was aan de Schaepmanstraat 5. Daar aangekomen zagen zij Jozef en Maria met het kindje Jezus in een kribbe.

Na afloop van de kerstwandeling was er nog een gezellig samenzijn met drinken en lekkers.