Keurslager Harry Mulder pakt wederom het goud

De slagers Harry en Patric maken de allerlekkerste fijne rookworst van Nederland. Foto: FOTO:SIEB VAN DER LAAN

Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Vol trots kan het team van Keurslager Harry Mulder uit de Weemstraat zeggen dat ze, net als vorig jaar en twee jaar geleden, wederom het predicaat goud hebben gekregen voor de fijne rookworst.

Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring in september werd er door een vakjury een graadmeter gegeven aan de rookworst en ook dit jaar kwam de rookworst van het team van Keurslager Harry Mulder als beste uit de bus.

Elk jaar weer steekt het slagersteam van Harry Mulder veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. „Wij maken onze rookworst helemaal zelf, van scharrelvarkensvlees,” vertelt Harry Mulder. Daarbij gaat hij steeds voor de perfecte smaak en verbetert hij zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte ambachtelijke rookworst te maken. „Het is een allergeenvrije rookworst en de specerijen zijn afkomstig van De Weerd specerijen uit Steenwijk.”

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten deze week, van maandag 11 tot en met zaterdag 16 oktober, bij aankoop van een rookworst de tweede rookworst gratis, met een maximum van 2 aanbiedingen per dag per klant. „Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend.” De rookworstactie is alleen geldig in de winkel en niet in de webshop.

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Nieuws

menu