Kidsproof theater!

Scène uit Brandweerman Sam Live. Foto Wim Lanser

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: JWF kapel, The LSB Experience, Mart Hoogkamer, Waylon, Koos & Moos, Schumann & Zoon, Assepoester, Brandweerman Sam en Jasper van Kuijk.

Het relatieconcert van JWF Kapel is te zien op woensdag 12 oktober, aanvang 19.30 uur. De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWK) heeft al jaren een vaste plaats in het programma van De Meenthe. De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en bestaat uit 53 muzikanten. Het is de oudste kapel van Nederland. De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire, maar ook eigen versies van klassieke en filmmuziek. Ook begeleiden de musici artiesten. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van modern tot klassiek.

The LSB Experience

De voorstelling ‘Beatles & Beyond’ van The LSB Experience is te zien op donderdag 13 oktober, aanvang 20.00 uur. Een avond lang muziekplezier, geïnspireerd op de songs van The Beatles, vanuit nieuwe, verrassende en pakkende invalshoeken. Maar ook solomateriaal van de Liverpoolse helden, Beatleske muziek van anderen en songs van artiesten met een link naar The Fab Four komen voorbij, net als de verhalen erachter.

Mart Hoogkamer

De voorstelling ‘Met een lach en een traan’ van Mart Hoogkamer is te zien op vrijdag 14 oktober, aanvang 20.00 uur. Zijn naam is Mart Hoogkamer, 24 jaar oud. Mart domineert momenteel alle media, hitlijsten en radio- en TV-stations en hij verbreekt werkelijk ieder record met de nummer 1 gimmickplaat getiteld ‘Ik ga zwemmen’. Hij is een Nederlandse volkszanger en ras-entertainer in hart en nieren en liefhebber van zowel Nederlandstalige muziek als Engelstalige evergreens. Mart is de sensatie van nu en zijn show is een feest der herkenning.

Waylon

‘Gewoon Willem’ van Waylon is te zien op zaterdag 15 oktober, aanvang 20.00 uur. In zijn theatershow Gewoon Willem geeft hij tekst en uitleg over zijn nieuwe album. Anekdotes uit een rijk leven van een simpele jongen met een groot talent in een ingewikkelde wereld, die graag het gesprek aangaat met zijn publiek. En dit met alle liefde trakteert op liedjes in zijn moerstaal. Laatste kaarten!

Koos & Moos 4+

De kindervoorstelling van Koos & Moos is te zien op zondag 16 oktober, aanvang 14.00 uur. Maak kennis met de leukste, liefste en dapperste koala óóit! Tegen de tijd dat Koos in het theater staat, heeft iedereen hem in zijn hart gesloten. Het is geen geheim dat onze aarde het best een beetje zwaar heeft, maar de meeste mensen weten niet precies wat er precies aan de hand is en wat ze er aan kunnen veranderen... In deze vrolijke voorstelling laat Koos ons zien dat je zelf meer kan doen dan je denkt!

Schumann & Zoon

Theaterconcert ‘Het gewicht van een naam’ van Schumann & Zoon is te zien op zondag 16 oktober, aanvang 15.00 uur.

Consensus Vocalis, Belinfante Quartet, Matthijs van de Sande Bakhuyzen o.l.v. Béni Csillag. Muziektheater rond de compositie Felix und Clara van Jacques Bank. Het theaterconcert volgt Felix tijdens een koortsige nacht in het sanatorium, waar hij de ene na de andere brief aan zijn moeder schrijft, op zoek naar de toekomst die hij nimmer had. Uitgeput wil hij tenslotte maar één ding. Naar huis. Naar haar.

Assepoester 4+

De familievoorstelling Assepoester, de musical is te zien op maandag 17 oktober, aanvang 13.30 uur. In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. Kom verkleed naar het theater en meld je vóór de voorstelling aan bij de sprookjesbalie voor de sprookjesverkleedwedstrijd. De mooiste creatie wordt na afloop van de voorstelling beloond met een sprookjesachtige prijs. Met meet & greet.

Brandweerman Sam 2+

De kindervoorstelling ‘De verloren piratenschat’ van Brandweerman Sam is te zien op dinsdag 18 oktober, aanvang 13.30 uur. maatjes! Spannende verhalen gaan rond, want een beruchte piraat heeft ooit zijn schatkist op Piekepolder eiland verstopt. Om de eeuwenoude dorpslegende te vieren, wordt een speurtocht georganiseerd. Wie zal de felbegeerde schat als eerste vinden? Alle hens aan dek voor Brandweerman Sam en zijn vrienden!

Jasper van Kuijk

De voorstelling ‘Tot hier en niet verder’ van Jasper van Kuijk is te zien op dinsdag 18 oktober.
Jasper van Kuijk heeft een jaar op het Zweedse platteland doorgebracht. Maar om nou te zeggen dat dat hem milder heeft gemaakt, nee. Als alles schreeuwt om verandering, is redelijkheid dan nog wel het juiste antwoord? Jasper vraagt het zichzelf hardop af in Tot hier en niet verder .


Nog meer te zien: Jeroen Linssen op 26 oktober. Hoog Spel op 27 oktober. Daphne Gakes op 27 oktober. Nielson op 28 oktober. The Roadies op 28 oktober. Blaaskappellenfestival op 29 oktober. Projectkapel Fest der Blasmusik op 29 oktober. Jasper Prins op 30 oktober. Vuur en Vlam op 2 november. Hans Dorrestijn op 2 november.

Nieuws

menu