Kindcentrum Johan Friso krijgt een noodlokaal erbij tot verhuizing: 'Vergunningen zijn na een flinke vertraging rond'

De planning laat zien dat het nieuwe Kindcentrum Johan Friso ergens in 2023 aan de Willem van Engenstraat moet staan. Daar waar nu nog het oude gebouw van de voormalige Emmaschool prijkt en een kerkelijk gebouw. Sloop hiervan moet nog in dit kalenderjaar zijn beslag krijgen. Dat betekent dat Kindcentrum Johan Friso tot die tijd aan de Schaepmanstraat blijft, waar de school in wijk de Gagels uit zijn jasje groeit.

De jeugd van Kindcentrum Johan Friso vertoeft nog tot ergens in 2023 op de locatie aan de Schaepmanstraat.

De jeugd van Kindcentrum Johan Friso vertoeft nog tot ergens in 2023 op de locatie aan de Schaepmanstraat. Foto: Sieb van der Laan

De school telt nu ruim honderdvijftig kinderen, en gaat wat het aantal leerlingen betreft steeds verder in opwaartse richting. „De telling is elk jaar op 1 oktober. Drie jaar geleden ging het nog om 105 kinderen, in 2019 waren het er 112,2020 was goed voor 139, en we zitten nu dus over 150.” En daarom is het niet verkeerd dat er op zeer korte termijn een noodlokaal bij de school wordt geplaatst. Dat geeft wat meer lucht. „En die uitbreiding zit eraan te komen”, schrijft directeur Harm Jan Jaarsma in een recent verschenen nieuwsbrief. „Hierdoor komt het speellokaal weer beschikbaar voor alle groepen. En zo ontstaat er meer ruimte voor groei.” De vergunningen voor de tijdelijke zo gewenste uitbreiding kwamen na een flinke vertraging rond. „En nu kunnen de werkzaamheden van start.”

Unit bij kinderopvang

Nieuws

menu