Kinderen Obs De Samensprong gaan eigen restaurant openen

De leerlingen gingen met Kok Karel naar Ludiek in Havelte. Foto: Aangeleverd

Toen er een paar weken geleden een vreemde kok verscheen op Obs De Samensprong in Steenwijk, begon voor de groepen 1,2 en 3 een leuk nieuw avontuur.

Kok Karel wilde een restaurant beginnen maar bakte er niet veel van. Met gerechten als ‘ouwe sokkensoep’ en glazen die niet op een dienblad wilden blijven staan had hij de hulp nodig van de kinderen. De weken erna zijn de kinderen samen met Kok Karel bezig geweest om restaurant De Samensprong op te zetten. In de verschillende groepen verschenen restaurants in de huishoek en de kinderen oefenden met recepten, bedienen, betalen en nog veel meer.

Om een goed beeld te krijgen van wat er allemaal in een restaurant gebeurt, gingen kinderen samen met Kok Karel op bezoek bij een echt restaurant. Ze waren welkom bij Ludiek in Havelte waar ze letterlijk een kijkje in de keuken mochten nemen. Ze leerden van kok Joery hoe de keuken werkt, maar ook werd er flink geoefend met dienbladen en bestellingen opnemen in het restaurant. Als extraatje mocht er ook nog even een kijkje in één van de hotelkamers worden genomen en werden vragen beantwoord.

Met al deze nieuwe informatie moet het zeker lukken om hun eigen restaurant te openen. Aan het eind van het thema zal restaurant De Samensprong eenmalig haar deuren openen voor de ouders, opa’s of oma’s, zodat de kinderen kunnen laten zien wat ze de afgelopen weken geleerd hebben.

Nieuws

menu