Kinderen genieten van spelen in Steenwijk-West

De buikschuifbaan. Foto: Wilbert Bijzitter

„Geweldig, wat een leuke dagen”, reageert Stephan Lambeck na afloop van twee dagen vertier op het speelveld tussen de Lijsterbesstraat en Acaciastraat.

Het doel hierbij was om kinderen die niet op vakantie gaan een leuk verzetje te bieden. Het evenement werd ook gesponsord door de gemeente Steenwijkerland, Woonconcept en een aantal ondernemers. Zaterdag waren er 55 kinderen, die genoten van een zeskamp in combinatie met een enorme opblaas obstakelrun. Aansluitend was er een buurtbarbecue.

Zondag kwamen maar liefst 95 kinderen op het festijn af met waterspelen een lange buikschuifbaan van veertien meter. Gedurende deze activiteit werden er pannenkoeken gebakken voor de deelnemende kinderen, die als afsluiting van het leuke weekend gezamenlijk gegeten werden. Ook waren er een springkussen en oud-Hollandse spelletjes. De activiteiten zijn beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur.

„In totaal hebben 50 woningen deelgenomen. En onze doelstelling is zeker gelukt”, zegt Stephan Lambeck. Volgend jaar weer? „Dat zijn we wel van plan.”

Nieuws

menu