Kinderen van obs De Samensprong presenteren eigen sprookjesboek tijdens ‘huwelijk’

De presentatie van het boek.

De presentatie van het boek. Foto: Aangeleverd

Leerlingen van obs De Samensprong hebben eigen sprookjesboek geschreven.

Dit verhaal begon toen de kinderen van groep 1,2 en 3 in het thema ‘sprookjes’ kennis maakten met prins Sjors. In een voorstelling aan de start van het thema kwam de prins om hulp vragen. Hij wilde trouwen met prinses Sjorsjette, maar zij was gevangen en opgesloten in een toren door de grote groene draak. Samen met de kinderen reisde prins Sjors door het land. Ze kwamen langs de meest mooie sprookjes waar ademloos naar geluisterd werd.

Van het één kwam het ander. Geïnspireerd door alle mooie verhalen gingen de kinderen van groep 2 en 3 zelf aan de slag met het maken van hun eigen sprookje. Verhalen over koningen, prinsessen, konijntjes en wolven. De meest mooie sprookjes werden bedacht. En nadat het geheel ook prachtig geïllustreerd werd door de jonge schrijvers, besloten de juffen dat deze verhalen gebundeld moesten worden.

Het boek werd gepresenteerd op de bruiloft van prins Sjors. Dit koninklijke huwelijk werd natuurlijk in stijl gevierd. Alle prinsen, prinsessen en veel ouders van groep 1,2 en 3 waren aanwezig toen het huwelijk tussen prins Sjors en prinses Sjorsjette gesloten werd.

Het boek ‘De sprookjes van Sjors’ ligt nu in de klassenbibliotheek en zal waarschijnlijk nog veel gelezen gaan worden.