Kippenvel tot achter de oren voor vrienden uit Willemsoord tijdens Oranjetrip in Boedapest. 'Maar ook een anticlimax'

Marc Bos, Alberto Schipper, Marcel Kuiper en Martijn Plat uit Willemsoord reisden Oranje achterna richting Hongarije. Eigen foto

Marc Bos, Alberto Schipper, Marcel Kuiper en Martijn Plat uit Willemsoord reisden Oranje achterna richting Hongarije. In Boedapest was de sfeer uitstekend, al verloor Oranje in de achtste finale van het EK met 0-2 van Tsjechië. „Een anticlimax.”

Het is een avontuur als uit een jongensboek. Met vier vrienden in de auto stappen voor een voetbalwedstrijd en vooral een feestje. Boedapest ligt op 1325 kilometer rijden, een aardige rit. Eén groot avontuur. Het hotel lag vlak bij het stadion en ook de Oranje Fanzone, waar het zaterdag een groot feest was, lag dichtbij.

Kippenvel

Na dat feestje liepen de mannen met alle Oranjefans richting het stadion. Het dak zou eraf gaan, zei Marcel Kuiper zaterdagavond al. En dat gebeurde. „Kippenvel tot achter de oren”, stuurde hij vanuit het stadion. „Er zitten verrassend veel Tsjechen, maar Oranje overheerst met lawaai en kleur.”

Niemand teleurgesteld

Het Nederlands elftal begon redelijk tegen de Tsjechen, maar raakte de controle kwijt. Na de rode kaart voor Matthijs de Ligt was de grip helemaal weg. Oranje gaf niet thuis, teveel spelers speelden met lood in de schoenen. Tsjechië won verdiend met 0-2 en gaat naar de kwartfinale tegen Denemarken. „Een anticlimax”, balen de heren. „Het was zo slecht dat niemand teleurgesteld is”, klonk het over de sfeer. „Die is nu echt gelaten.”

Bekijk de foto’s van de trip:

Nieuws

menu