Klanten Van der Walle vinden onderdak bij Tom Holtzer

Vera en Valéry van der Walle dragen hun klanten over aan Tom Holtzer.

Vera en Valéry van der Walle dragen hun klanten over aan Tom Holtzer. Foto: Regiobank

De klantenportefeuille van Assurantiekantoor van der Walle B.V. is sinds 1 januari 2022 overgedragen aan Van Campen & Dijkstra Steenwijk, zelfstandig adviseur RegioBank. Vera en Valéry van der Walle stoppen er na ruim 77 jaar mee en vertrouwen de klanten toe aan de buurman welke 30 meter verderop is gevestigd, aan de Kornputsingel 54. Deze Van Campen & Dijkstra vestiging met RegioBank wordt gerund door Tom Holtzer en Magriet Logtmeijer.

Na drie generaties Van der Walle krijgen de klanten nu te maken met de enthousiaste Tom, die sinds 19 mei 2020 een geld- & verzekeringswinkel heeft in Steenwijk. „Wij zijn erg verheugd met deze portefeuille en hebben er enorm veel zin in om onze nieuwe klanten met open armen te ontvangen”, zegt Tom. „Het klantenbestand van Assurantiekantoor Van der Walle bestaat grotendeels uit Steenwiekers en hoe mooi is het dat we die vanuit dezelfde plaats kunnen blijven bedienen. Ze hoeven zelfs maar 30 meter verder te lopen, want wij zitten op de Kornputsingel 54”. Het bedrijf Van Campen & Dijkstra is al heel veel jaren actief in Noord Nederland en heeft acht lokale vestingen in Overijssel, Friesland en Groningen.

Het nieuwe voor de overgedragen klanten is dat zij naast verzekeringen en hypotheken ook met bankzaken bij Van Campen & Dijkstra terecht kunnen. Zowel privé als zakelijk. Zo kan iedereen voor alle financiële kwesties terecht op één plek, waar alles onder één dak wordt aangeboden. De huidige verzekeringspolissen zijn reeds overgezet en Tom en Magriet zijn vijf dagen in de week op de vestiging aanwezig om vragen te beantwoorden, advies te geven en mutaties door te voeren.

De verandering is nu dat de klanten ook RegioBank rekeningen kunnen openen. Overstappen is een ’ makkie ’ want Tom en Magriet begeleiden het hele overstapproces, waardoor de klant hier geen omkijken naar heeft. Ook kan bij RegioBank gekozen worden voor een eigen pincode. „Niets dus, om niet over te stappen”, zegt Tom Holtzer met een glimlach. „Een algemeen beeld is dat bankvestigingen steeds meer uit het straatbeeld verdwijnen, maar met een RegioBank om de hoek, kan je gewoon naar binnen lopen en persoonlijk advies krijgen of geld opnemen en storten. Superhandig dus. Daarnaast zetten wij ons als buurtzame bank in voor een buurt waar iedereen prettig woont, werkt en leeft. Met bijvoorbeeld gastlessen over geld op scholen, of workshops over veilig internetbankieren.”

De klanten van Van der Wall hebben allemaal een persoonlijke korte ontvangst waarin de overname is aangekondigd door Vera van der Walle en waar Tom Holtzer zichzelf, Van Campen & Dijkstra en RegioBank heeft kort voorgesteld. De periode staat hij samen met Magriet graag iedereen te woord om kennis te maken en meer te vertellen over zijn bedrijf. De overname is bekrachtigd met een mooie foto van Vera van der Walle en Tom Holtzer, waarbij symbolisch het stokje - in dit geval het oude bord - wordt ingediend.