Klas 1D van SG Eekeringe in Steenwijk wint gedeelde tweede prijs ‘Smokefree Challenge’. Klas mag kanoën in Giethoorn

Klas 1D van SG Eekeringe in Steenwijk wint gedeelde tweede prijs ‘Smokefree Challenge'. Foto: SG Eekering

De afgelopen zes maanden hebben 122 klassen meegedaan aan de ‘Smokefree Challenge’. De Smokefree Challenge is dé niet-roken challenge voor klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

Enkele klassen van SG Eekeringe hebben de challenge volgehouden en klas 1D heeft met haar creatieve opdracht de gedeelde tweede prijs gewonnen.

Deze klas heeft een poster gemaakt. De jury vond de slogan positief en op leuke wijze uitgebeeld. ‘De leerlingen hadden zich in elk woord op dezelfde wijze gekleed: leuk en goed over nagedacht. De klas heeft een gezonde activiteit gewonnen en gaat suppen en kanoën in Giethoorn’, aldus de jury.

Een sigaret laten exploderen

De winnende klas - klas 1E van het Stedelijk Gymnasium uit Haarlem - maakte een afwisselende video, waarin de leerlingen onder meer een rap lieten horen en in Minecraft-stijl (video game) een sigaret lieten exploderen. Zij mogen met de hele klas een dagje uit. Klas 8B van het Geert Groote College uit Amsterdam heeft de gedeelde tweede prijs gewonnen.

De Smokefree Challenge is in het leven geroepen omdat de meeste rokers beginnen als ze tussen de 12 en 16 jaar oud zijn. Hoe jonger ze starten, hoe vaker ze blijven roken. Eerder onderzoek naar de klassikale niet-roken-wedstrijd (Actie Tegengif) liet zien dat het beginnen met roken werd uitgesteld door leerlingen die mee hadden gedaan aan de wedstrijd.

Nieuws

menu