Kleurige parapluutjes fleuren de Steenwijker winkelstraten op

De binnenstad is opgevrolijkt met parapluutjes. Foto: Martijn Bijzitter

Ze zijn niet te missen, de parapluutjes die de Steenwijker binnenstad sinds een paar dagen sieren. ‘We willen het centrum zo gezellig mogelijk aankleden zo richting de zomer en daarom zijn alle winkelstraten opgevrolijkt met deze parapluutjes’, vertelt Gert Piest namens Steenwijk Vestingstad.

De kleurrijke versiering blijft in ieder geval tot eind september hangen. In een paar dagen tijd werden alle straten voorzien van de parapluutjes.

‘In verband met het EK hebben we even aan oranje parapluutjes gedacht, maar dat leek ons toch minder handig als Oranje al na een week uitgespeeld zou zijn…’, lacht Piest. ‘Daarom hebben we gekozen voor verschillende kleuren’. Waarom parapluutjes? „Dat heeft geen speciale betekenis. Ze dienen puur ter opfleuring van de winkelstraten”.

Een extra ‘boost’ met meer groen

Hiermee is de ‘boost’ voor de binnenstad nog niet compleet: de volgende stap is dat het centrum wordt aangekleed met meer groen: bomen, planten en hangers met bloemen. ‘Meer groen zorgt voor een gezelliger beeld, en dat begint al bij de parkeerplaatsen waar de bezoekers hun auto neerzetten’, aldus Piest. ‘We zijn daar nu samen met de gemeente een plan voor aan het opstellen’.

Nieuws

menu