Kleuters Kindcentrum Bernhard laten boeken buiten 'zwerven'

De kleuters van Kindcentrum Bernhard genieten van de Nationale Voorleesdagen. Foto: aangeleverde foto

De juffen van Kindcentrum Bernhard verwelkomden de kleuters woensdag – de start van de Nationale Voorleesdagen - in een te gekke onesie. Alle kinderen kwamen in een ‘slaperige outfit’ op school. In de kring stonden deze ochtend geen banken, maar er lagen kleden en kussens. De kinderen trokken hun pantoffels aan en zochten een fijn plekje. Het openhaardvuur knisperde op het digibord. Ze zaten er warmpjes bij deze ochtend.

Iedereen had een extra broodtrommel mee, om gezellig samen te ontbijten. De kleuters smikkelden tijdens het voorlezen deze ochtend. Juf las voor uit het boek: Maar eerst ving ik een monster. „Elke dag beleven onze kinderen, maar zeker ook de juffen, plezier aan boeken en verhalen. Lezen is zo leuk én belangrijk”, zegt juf Yris. Na het ontbijt ging iedereen naar buiten, op zoek naar monsters…

Op avontuur met een speciale opdracht

Donderdag 27 januari gingen alle kinderen op avontuur met een speciale opdracht. Ook deze dag ging het weer over plezier beleven aan boeken en verhalen. Juf Yris: „Op school hebben we zowel in de Ontdekwereld als in de Ontwerpwereld een Zwerfboekenstation staan. Zwerfboeken zijn van alle kinderen: de kinderen nemen regelmatig een boek mee naar huis. Ruilen deze na het lezen weer om of laten het boek daarna zwerven, bijvoorbeeld in het park of op het bankje bij de bushalte. In de hoop dat een ander kind het boek vindt en mee naar huis neemt.”

De kinderen mochten allemaal een Zwerfboek meenemen en lieten deze boeken tijdens de wandeling rondom het Kindcentrum en de binnenstad zwerven, in de hoop dat een ander kind net zoveel plezier beleeft aan boeken als zij. „Misschien vindt u samen met uw (klein)kind ergens een zwerfboek, veel leesplezier. U kunt ze herkennen aan de sticker op de kaft: Neem me mee!”


Nieuws

menu