Klimaatburgemeester Aimee Heerschop is begonnen

Klimaatburgemeester Aimee Heerschop hangt in het bijzijn van wethouder Marcel Scheringa de vlag op bij het Infopunt Duurzaam Steenwijkerland aan de Kerkstraat in Steenwijk. Foto: Wilbert Bijzitter

Aimee Heerschop (19) uit Steenwijk is een jaar lang Klimaatburgemeester van Steenwijkerland. Speciaal voor haar benoeming heeft Aimee de ‘Nationale Klimaatweekvlag’ ontvangen, die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van de gemeente Steenwijkerland.

Donderdagmiddag hing ze de vlag op bij het Infopunt Duurzaam Steenwijkerland aan de Kerkstraat in Steenwijk. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Marcel Scheringa, die haar kwam feliciteren met haar benoeming.

Aimee is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in haar directe omgeving/Steenwijkerland aan te zetten tot actie. Ze zit in de Jongeren Actie Raad (JAR) die graag meer jongeren wil betrekken bij het klimaat.

Wethouder Marcel Scheringa: „Als gemeente willen we graag de samenwerking met de JAR verder uitbreiden op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Met de benoeming van Aimee kunnen we hierin een volgende stap zetten.”

Afgelopen zomer konden mensen zich aanmelden als Klimaatburgemeester. Als Klimaatburgemeester wil Aimee anderen inspireren om ook een bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Ook haakt ze deze week aan bij enkele activiteiten tijdens de Klimaatweek Steenwijkerland, die is georganiseerd door de stichting Duurzaam Steenwijkerland in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland.

De Klimaatweek wordt zaterdag afgesloten met een lezing van René Kremer. Hij komt in het Infopunt Duurzaam Steenwijkerland om 11.00 uur vertellen over zijn ervaringen met het aanleggen van een voedselbos.

Nieuws

menu