Kloostermarkt terug na twee jaar: voor elk wat wils

De Kloostermarkt in Sint Jansklooster wordt dit jaar weer georganiseerd, met voor ieder wat wils.

De Kloostermarkt in Sint Jansklooster wordt dit jaar weer georganiseerd, met voor ieder wat wils. Foto: Wilbert Bijzitter

De Kloostermarkt is na twee jaar afwezigheid door corona, weer terug op Koningsdag. Het plein ter hoogte van het dorpshuis in Sint Jansklooster is dan omgedoopt tot evenemententerrein.

De markt, die aan de route Kloosterweg-Monnikenweg in Sint Jansklooster staat, heeft voor elk wat wils, voor groot en klein. De mooi samengestelde markt wordt om 10.00 geopend door wethouder Trijn Jongman. Het plaatselijk muziekkorps Soli Deo Gloria zorgt voor de muzikale omlijsting en ook aan de kinderen is gedacht. Die krijgen een kleine attentie waarmee zij kunnen helpen de opening van de markt op te fleuren.

Vermaak

Tijdens de Kloostermarkt is er van alles te zien en te horen op het evenemententerrein zoals optredens van Potver3, De Vuilnismannen, zangeres Kimberly en het koor Bloxy Music. Voor de kinderen is er ’s middags een ballonclown. Rondom de Kloostermarkt is ook de kermis in Sint Jansklooster. Die is er van zaterdag 23 t/m woensdag 27 april, behalve op zondag.

Sponsors en vrijwilligers

Het bestuur van de Kloostermarkt is blij met de sponsoren die er voor zorgen dat de Kloostermarkt heeft kunnen uitgroeien tot een goed bezocht evenement in de omgeving. Ook de vele vrijwilligers spelen daarbij een belangrijke rol, net als de mensen van de EHBO en van sportvereniging VHK die zich met de parkeerplaatsen bezighouden.


Op de website van de Kloostermarkt staat meer informatie.