Kniepertien: Leeeuuuk!

De B&B&B&B&B in 't olde Kruusgebouw. Foto Marlene van der Knokke

Vrouw met bril: „Wat een toeval dat ik je hier zo tref. Ik zit hier eigenlijk nooit. Jij woont nog steeds in…?” „Borklo”. „Huh? Je komt toch ergens uit de Achterhoek of zo?” „Dat zeg ik toch: Borklo. Bor-cu-loooooo. Al 30 joar. Zo leeeuuuk!” Ik zat aan het tafeltje ernaast een broodje met een warme chocomelk te verorberen en het gesprek werd mij zomaar in de schoot geworpen.

„En hoe komt je dan toch weer in Steenwijk terecht?’ Borklo antwoordde: „Ja, ik mos hier weezn. Leeeuuuk hé? Zittn we hier an de koffie bij de HEMA. Goeie koekn hebt ze hier.”

Ze vervolgde: „Er bint een paar jongs, die hebt hier net een B&B&B&B&B geopend, in een old Kruusgebouw: Boutique Hotel Villa Steenwyck. Ja, die naam, da’s wat moeilijk voor een Achterhoeker. Nou ja, ik zol voor het zomer wat reegln voor ons vriendengroepje en dit leek me wel wat. Maar ik mos eerst ies zien wat voor vlees ik in de kuip heb, hé.”

„B&B&B&B&B?”

„Bed&Brood&Boter&Beschuit&Bad. Hartstikke old en modern. Wat een lieffies. Zo oardig! Die blonde, Patrick, zingt ook nog een moppie en die aander, krullenbol Rick, mag mij de thee wel doorroeren. Zo leeeuuuk!”

Bril zei: „Ja, ik ken ze wel. Ze woonden eerst in de kolonie.” „Vakantiekolonie?” „Nee, de kolonie noemen wij Willemsoord, daar woonden ze eerst, aan het kruispunt.”

Borklo vroeg: „Hoe ist met je man dan? Dat was altied zo’n dwarrel. Lekker dinkie hoor. Zo leeeuuuk!” „Ik heb hem vanmorgen voor het laatst gezien, voor het állerlaatst,” benadrukte bril. „Oh, istie op vakantie? Hij was altied van de troopm toch? Kon hem niet waarm genog weezn. Zo leeeuuuk!”

„Ja, nou nee, of wel. Een hele lange vakantie dan. We hebben hem vanmorgen gecremeerd.” „O”. En ik dacht: „Da’s niet zo leeeuuuk!”

Nieuws

menu