Kniepertien: wensen noch verlangens

Vuurwerk kan voor mooie plaatjes zorgen. Foto Pixabay

Mijn wensen komen nooit uit. Dus daarom ga ik het jaar 2023 in zonder verlangens uit te spreken.

Voorbeeldje: Ik had de vurige wens om direct na het wisselen der millenniums, dus per 1-1-2000, te stoppen met roken. Leek me een gaaf moment en ik was er wel aan toe. Ik rookte twee pakjes sigaretten per dag, gefilterd weliswaar maar toch 50 stuks daags. Het lukte mij niet op die eerste dag van deze eeuw. Het werd anderhalve maand later. Sindsdien geen sigaret meer aangeraakt.

Er zijn tijden geweest dat ik wenste af te vallen. De kilo’s begonnen me wat dwars te zitten, ik was niet meer de jongste en ik kwam lichamelijk steeds verder van het mannelijk schoonheidsideaal af. Ik maakte er een ‘goed voornemen’ van. Het gebeurde toen niet. En nu ik het niet meer wens vliegen de grammen eraf…

Het had ook zijn goede kanten. Ik wenste bepaalde mensen ‘veel heil en zegen’ en dat soort geneuzel. Maar ook die wens kwam niet uit want ik meende er geen snars van; sommige mensen verdienen in mijn ogen ook geen geluk.

Natuurlijk heb ik wel bepaalde zaken waar ik op hoop maar dat is voor later in het jaar. Als voetballiefhebber zie ik graag ik dat Steenwijkerwold en Steenwijker Boys zaterdag kampioen worden in 2023, vv Steenwijk via een periodekampioenschap zal promoveren en dat Olde Veste en Steenwijker Boys zondag zich handhaven. Ook bij de andere sporten hoop ik op voorspoed voor de clubs.

Ik heb vele, vele jaren als wens gehad eens de hoofdprijs van de Staatsloterij te winnen. Is nooit gebeurd. Mijn hoogste geldprijs ooit was geloof ik honderd gulden (!). Ik wens dat nu niet meer. Zul je zien dat ik in 2023 dertig miljoen win…

Nieuws

menu