Knoop doorgehakt: definitief geen Oudejaarscabaret 2020

Cabaret Terug naar Steenwijk 2019. archief Wilbert Bijzitter

STEENWIJK – De organisatie van het Oudejaarscabaret Terug Naar Steenwijk heeft de knoop doorgehakt: er komt definitief geen editie 2020.

Tot twee keer toe waren de originele speeldata van december 2020 opnieuw vastgesteld: eerst werd januari 2021 ingepland, meest recent begin maart. Maar alle ontwikkelingen wijzen erop dat ook dan livevoorstellingen in theater De Meenthe niet tot nauwelijks mogelijk zullen zijn, terwijl er zoals het er nu naar uit ziet ook nog geen publiek toegelaten zal worden.

‘De eerste scenes en liedjes waren al geoefend’

„Dus we hebben tot onze spijt moeten besluiten helemaal af te zien van editie 2020”, zegt George Huisman namens het bestuur van de cabaretclub Terug naar Steenwijk. „Er waren al wat lied- en cabaretteksten klaar rond het thema Rams Woerthe (Beij ons in ’t park) en de eerste scenes en liedjes waren ook al geoefend. Als de situatie drastisch positief was veranderd hadden we wat kunnen doen, want we kunnen zeer flexibel en alert reageren maar helaas zit dat er niet in”.

Kaarten blijven geldig

Er zijn al honderden kaarten voor de drie december 2020-voorstellingen verkocht. Deze kaarten blijven gewoon geldig. De eigenaren van deze kaarten krijgen van De Meenthe bericht en ontvangen per e-mail tickets voor Terug naar Steenwijk 2021.

Het trio voorstellingen wordt dit jaar gehouden op woensdag 29 december (avondvoorstelling) en op donderdag 30 december (middag- en avondvoorstelling).