Knuffels leerlingen Kindcentrum Johan Friso gaan in bad

Aandachtig luisteren de kinderen naar het verhaal. Foto: Aangeleverd

Hoe leuk is het om met elkaar de Nationale Voorleesdagen te openen met een ontbijt? Bij Kindcentrum Johan Friso was dat donderdag 26 januari aan de orde. Het kinderdagverblijf en de peuteropvang genoten volop van het lekkere ontbijt aan tafel.

Zodra de buikjes gevuld waren gingen zij samen met alle kleuters naar het speellokaal. Daar kwam Hanneke Kanis van de bibliotheek het boek ‘Maximiliaan Modderman viert een feestje’ voorlezen. Dit is het prentenboek van 2023. Ook had zij een vertelkastje bij zich zodat de kinderen mee konden kijken op de grote praatplaten.

Geboeid met hun knuffels op schoot beleefden ze hoe Maximiliaan een wild, vies feestje geeft. Hij is alleen thuis en besluit een feestje te geven voor al zijn speelgoedbeesten. Uiteindelijk zijn alle knuffels zo smerig dat ze allemaal in bad moeten, zelfs de taart! De getoonde prentjes met de beeltenis van de knuffels werden door de kinderen enthousiast ontvangen. „Een taart”, zo werd er geroepen.

Na het lezen van het boek liet Hanneke alle knuffels door de kinderen in bad doen. Op het liedje ‘Alles moet in bad’ gingen de spullen één voor één het bad in; de trui, de beesten, het boek, de taart, Maximiliaan en zelfs het bad! Daarna mochten ook alle knuffels van de kinderen in bad. Grote hilariteit bij de kinderen en het bad was overvol.

Nieuws

menu