Koffiehuisschakers beginnen nieuw seizoen

Coördinator Frans van Emst reikt onder toeziend oog van Jaap de Koning, Egbert Wesselink, Wil Hibma en Lily Zoer de wisselbokaal uit aan Marius Bijkerk. Wim Rehorst en Frans de Groot ontbreken op de foto. Foto: aangeleverde foto

De koffiehuisschakers van Nijenstede moesten de afgelopen jaren hun competitie meerdere malen langdurig onderbreken vanwege corona maar na de hervatting voorjaar 2021 toonde Marius Bijkerk zich de sterkste. Regerend kampioen Wim Rehorst moest erkennen dat ook bij hem de jaren – hij is 96 jaar – gaan tellen en moest zich uiteindelijk neerleggen bij de suprematie van de nieuwe kampioen.

Frans de Groot speelde te weinig wedstrijden om Bijkerk in winstpercentage naar de kroon te steken en ook ex-kampioen Jaap de Koning moest zijn meerdere erkennen. De gezondheid van Lily Zoer dwong haar moest nogal eens verstek te laten gaan en Wil Hibma zoekt nog naar de juiste stabiele aanpak. Nieuwkomer Egbert Wesselink pakte na vele jaren het schaken uit zijn jeugd weer op en krijgt steeds meer plezier in het spelletje.

Inmiddels is de nieuwe competitie-2022 begonnen en heeft zich in de persoon van Herman Boersen ook al weer een nieuwe huisschaker gemeld. Er wordt iedere donderdagochtend gespeeld vanaf 9.45 uur tot tegen twaalven in De Gouden Engel en meer deelnemers zijn altijd welkom. Er is plaats voor een tiental.

Nieuws

menu