Kom hier dat ik u kus en De Veroordeling in Filmhuis Steenwijk

De Veroordeling Foto: Bert Nijman

Komende week staan de volgende films op het programma in het Filmhuis in Steenwijk (Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe): Kom hier dat ik u kus en De Veroordeling.

Donderdag 17 maart om 20.00 uur is de filmvertoning ‘Kom hier dat ik u kus’. In deze film volgen we hoofdpersonage Mona op drie momenten in haar leven. Als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. Mona staat haar hele leven al aan de zijlijn, geconditioneerd als ze is om zichzelf weg te cijferen en het anderen naar de zin te maken, vooral haar stiefmoeder Marie. Verfilming van de gelijknamige roman van Griet op de Beeck door de documentairemakers Lubbe Bakker en Van Koevorden, die hiermee hun zeer geslaagde fictiedebuut maken.

De Veroordeling

Dinsdag 22 maart om 20.15 uur is de filmvertoning ‘De Veroordeling’. In 2004 wordt de boekhouder op basis van DNA-bewijs veroordeeld tot twaalf jaar celstraf. Maurice de Hond wist echter de publieke opinie ervan te overtuigen dat de klusjesman de dader was waardoor diens leven verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ‘trial by media’ probeert Bas de feiten boven tafel te krijgen, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand terecht veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer? Een film gebaseerd op de Deventer Moordzaak.


Ook te zien in Filmhuis Steenwijk

Dinsdag 29 maart Petite Maman. Dinsdag 5 april Supernova. Dinsdag 12 april Au Bout Des Doigts. Dinsdag 19 april Pig. Donderdag 28 april Here we are. Dinsdag 3 mei Qua Vadis, Aida? Dinsdag 17 mei La Sorelle Macaluso.

Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.

Nieuws

menu