Koningsdag in Steenwijk

Het programma begint om 10 uur met het hijsen van de vlag. Foto: Wilbert Bijzitter

Steenwijk Vestingstad is blij dat er als vanouds weer feest op de Markt kan worden gevierd op Koningsdag, woensdag 27 april. Naast het officiële gedeelte met speeches van burgemeester Bats, de voorzitter van Steenwijk Vestingstad en de heildronk uitgebracht door de commandant van Defensie (van de 43 Gemechaniseerde Brigade) is een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud. De winkels in de Vestingstad zijn deze dag geopend.

De activiteiten beginnen om 10.00 uur met het hijsen van de vlag, het spelen van het Wilhelmus en de toespraak van de burgemeester. Het officiële gedeelte wordt afgesloten met het uitbrengen van een toast op de koning met oranjebitter.

Direct aansluitend verzorgt muziekvereniging Crescendo een feestelijk, muzikaal optreden. Daarna is er volop ‘Fun for kids’. De Markt wordt omgetoverd tot een speelplaats voor kinderen. Er zijn allerlei mogelijkheden om te springen, draaien en te ravotten. Van 13.00 tot 19.00 uur is er ook een doorlopend muziekprogramma met Bogey & The Longhorn + supportact.

Ook de vrijmarkt ontbreekt uiteraard niet. De markt concentreert zich op het Kerkplein bij de Grote Kerk. Verder wordt er uitgewaaierd naar de nabijgelegen straten, zoals de Weemstraat, Kerkstraat en een deel van De Markt. Vanaf 8.00 uur kunnen de plekjes worden uitgezocht. De verkopers wordt verzocht om de ingangen van de winkels vrij te houden omdat deze op Koningsdag gewoon open zijn.

Alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland zijn van harte welkom. Speciaal uitgenodigd om de officiële ceremonie bij te wonen, zijn de inwoners die een koninklijke onderscheiding hebben ontvangen.

Koningsnacht: Pump up The King

Lekker dansen tijdens Koningsnacht kan ook: Rabo Theater De Meenthe organiseert op dinsdagavond 26 april Pump Up The King. Vanaf 21.00 uur barst het muziekprogramma los, met muziek van het 90’s DJ-team, Party Animals en anderen. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.demeenthe.nl; in de voorverkoop € 12,50 en aan de deur € 15.

Nieuws

menu